Rågvåfflor med stenbitsrom, vispad crème fraiche och rödlök
24 feb, 2023
AvLinn Grubbström
Satsa på matiga rågvåfflor med stenbitsrom, vispad crème fraiche och rödlök – funkar som både lunch och middag.
Annons
Rågvåfflor med stenbitsrom, vispad crème fraiche och rödlök
Med öl i smeten blir våfflorna frasiga. Ett glas kallt öl blir gott att dricka till också.
4 portioner
Annons
Du behöver:
2 ägg
2 dl alkoholfritt öl, gärna pale ale
1 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
2 tsk flytande honung
1 tsk bakpulver
1 tsk torkad rosmarin
¾ tsk salt
Smör till gräddning
Vispad crème fraiche:
2 dl crème fraiche
1 msk citronsaft
Salt och peppar
Till servering:
200 g stenbitsrom
1 rödlök
1 ask krasse
Gör så här:
- Rågvåfflor: Hetta upp våffeljärnet. Vispa ihop ägg, öl, mjöl, honung, bakpulver, rosmarin och salt i en bunke till en jämn smet. Smält en klick smör i våffeljärnet och grädda 4 stora våfflor. Håll dem varma på en plåt i ugnen.
- Vispad crème fraiche: Vispa crème fraiche och citronsaft luftigt med elvisp i en skål. Smaka av med salt och peppar.
- Servering: Skär våfflorna i hjärtan och lägg upp på 4 tallrikar. Toppa med vispad crème fraiche, stenbitsrom, finhackad rödlök och klippt krasse och avsluta med salt och peppar.
Foto: Peter Kam
Annons