Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Räk- och mangofyllda bánh xèo

14 apr, 2023
AvLinn Grubbström
AvLouisa Lorang
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på räk- och mangofyllda bánh xèo
Bánh xèo är vietnamesiska pannkakor gjorda på rismjöl och fyllda med diverse godsaker. Vi fyller våra med räkor, mango, böngroddar och koriander!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Goda pannkakor med spenat och tonfiskröraBrand logo
Goda pannkakor med spenat och tonfiskröra

Räk- och mangofyllda bánh xèo

Street food från Vietnam – när den är som bäst!

Så gör du vietnamesiska räk- och mangofyllda bánh xèo

4 portioner

Annons

Du behöver:

250 g (4 1/2 dl) rismjöl
2 msk vetemjöl
1 msk mald gurkmeja
Salt och peppar
1 burk kokosmjölk, 400 ml
2 ½ dl vatten
1 ägg
2 msk olja till stekning

Fyllning:

150 g frysta gröna sojabönor
300 g stora skalade MSC-märkta ishavsräkor
2 msk olja, till stekning
1 gurka
2 mango
2 salladslökar
2 nävar böngroddar
1 kruka färsk koriander
4 stjälkar färsk mynta
1 kruka färsk basilika
1 röd chili sås
4 msk sweet chilisås
1 msk srirachasås
1 msk limesaft

Gör så här:

  1. Rör ihop mjölsorterna med gurkmeja, salt och peppar. Vispa ner kokosmjölk och vatten till en slät smet. Vispa till sist ner ägget. Låt smeten vila i 30 minuter. Stek tunna pannkakor av smeten i olja, tills gyllene.
  2. Häll sojabönorna i en skål och häll kokande vatten över. Häll av vattnet efter två minuter.
  3. Rör ihop ingredienserna till såsen i en skål. Trä eventuellt räkorna på spett. Pensla räkorna med såsen. Kärna ur och skär gurkan i tunna stavar. Skala och skiva mangon. Finhacka salladslöken. Skölj böngroddar och örter.
  4. Fyll pannkakorna med grönsaker, plocka de örter och räkor. Ringla över mer sås och/eller dippa pannkakorna i den.

Foto: Columbus Leth, Lene Samsø, Stine Christiansen, Betina Hastoft

Annons