Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Het räk- och mangosalsa med crostini

14 dec, 2022
AvAnna Wendt
Recept på het räk- och mangosalsa med crostini
Den här räk- och mangosalsan är en liten rätt med mycket smak – här hittar du hetta, sötma, salta och krisp.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: BurrataBrand logo
Middag hos Wood: Burrata

het räk- och mangosalsa med crostini

Frasigt, lent, knaprigt, hett, sött och salt – den här har allt!

Bjud på het räk- och mangosalsa med crostini

4 personer

Annons

Du behöver:

1/2 baguette
2 msk olivolja

Räksalsa:

1 stor mogen mango
1 avokado
1/2 kruka koriander
1/2 röd chili
1/2 dl finhackad rödlök
1 1/2 dl skalade räkor (ca 500 g räkor med skal)
1 lime, skal och saft
1/2 dl olivolja
1/2 tsk flingsalt
1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°, övervärme. Skär baguetten i ca 1½ cm tjocka skivor. Pensla skivorna med olivolja på båda sidorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta högt upp i ugnen några minuter tills de är gyllene, vänd på dem och rosta ett par minuter till på andra sidan. Ta ut och låt svalna.
  2. Skala mangon och skär den i små kuber. Kärna ur avokadon och dela även den i små kuber.
  3. Hacka koriandern och chilin fint. Skala rödlöken och hacka även den fint. Blanda mango, avokado, chili, koriander och räkor i en skål. Riv över limeskalet och pressa ner saften. Rör ner olivoljan och smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Servera på de rostade baguettebröden.

Foto: Lisa Björner
Assistent: Hedvig Billengren Lindenbaum

Annons