Het räk- och mangosalsa med crostini
14 dec, 2022
AvAnna Wendt
Den här räk- och mangosalsan är en liten rätt med mycket smak – här hittar du hetta, sötma, salta och krisp.
Annons
het räk- och mangosalsa med crostini
Frasigt, lent, knaprigt, hett, sött och salt – den här har allt!
4 personer
Annons
Du behöver:
1/2 baguette
2 msk olivolja
Räksalsa:
1 stor mogen mango
1 avokado
1/2 kruka koriander
1/2 röd chili
1/2 dl finhackad rödlök
1 1/2 dl skalade räkor (ca 500 g räkor med skal)
1 lime, skal och saft
1/2 dl olivolja
1/2 tsk flingsalt
1 krm nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250°, övervärme. Skär baguetten i ca 1½ cm tjocka skivor. Pensla skivorna med olivolja på båda sidorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta högt upp i ugnen några minuter tills de är gyllene, vänd på dem och rosta ett par minuter till på andra sidan. Ta ut och låt svalna.
- Skala mangon och skär den i små kuber. Kärna ur avokadon och dela även den i små kuber.
- Hacka koriandern och chilin fint. Skala rödlöken och hacka även den fint. Blanda mango, avokado, chili, koriander och räkor i en skål. Riv över limeskalet och pressa ner saften. Rör ner olivoljan och smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Servera på de rostade baguettebröden.
Foto: Lisa Björner
Assistent: Hedvig Billengren Lindenbaum
Annons