Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ramen med röd curry och kyckling

14 apr, 2023
AvLinn Grubbström
AvLouisa Lorang
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på ramen med röd curry och kyckling
Het soppa med het smak – det här är ramen med röd curry och kyckling!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxiga nudlar på fyra minuterBrand logo
Lyxiga nudlar på fyra minuter

Ramen med röd curry och kyckling

Het ramen, så gott!

Värmande got het ramen med röd curry och kyckling

4 portioner

Annons

Du behöver:

2 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
2 msk röd currypasta
1 msk smakneutral olja till stekning
8 dl kycklingbuljong
1 förpackning (ca 400 ml) kokosmjölk
1 msk tahini
400 g skogschampinjoner
2 kycklingbröstfiléer
200 g ramennudlar
1 röd paprika
1 kruka färsk thaibasilika
2 lime

Till servering:

200 g enokisvamp
1 knippe salladslök
1 knippe färsk koriander

Gör så här:

  1. Skala och finhhacka vitlöken. Skala och finriv ingefäran. Fräs vitlök, ingefära och currypasta i olja i en gryta i ca 2 minuter. Tillsätt buljong, kokosmjölk och tahini och sänk till låg värme.
  2. Rensa champinjonerna, dela dem i kvartar och låt koka med i grytan ett par minuter. Tillsätt kycklingbröstfiléerna och låt dem bli genomkokta, ca 15 min. Ta upp kycklingen och fördela i mindre bitar med två gafflar.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj paprikan och skär i tunna, avlånga bitar. Skölj och plocka basilikan.
  4. Blanda ner basilika och paprika i grytan och sjud i ytterligare 3–4 minuter. Lägg tillbaka kycklingbitarna i soppan. Smaka av med limesaft och tillsätt eventuellt lite mer currypasta.
  5. Rensa enokisvampen. Skölj salladslöken och skär i tunna skivor. Skölj och plocka koriandern. Toppa soppan med enokisvamp, salladslök och koriander.

Foto: Columbus Leth, Lene Samsø, Stine Christiansen, Betina Hastoft

Annons