Ramen med röd curry och kyckling
14 apr, 2023
AvLinn Grubbström
AvLouisa Lorang
AvGitte Heidi Rasmussen
Het soppa med het smak – det här är ramen med röd curry och kyckling!
Annons
Ramen med röd curry och kyckling
Het ramen, så gott!
4 portioner
Annons
Du behöver:
2 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
2 msk röd currypasta
1 msk smakneutral olja till stekning
8 dl kycklingbuljong
1 förpackning (ca 400 ml) kokosmjölk
1 msk tahini
400 g skogschampinjoner
2 kycklingbröstfiléer
200 g ramennudlar
1 röd paprika
1 kruka färsk thaibasilika
2 lime
Till servering:
200 g enokisvamp
1 knippe salladslök
1 knippe färsk koriander
Gör så här:
- Skala och finhhacka vitlöken. Skala och finriv ingefäran. Fräs vitlök, ingefära och currypasta i olja i en gryta i ca 2 minuter. Tillsätt buljong, kokosmjölk och tahini och sänk till låg värme.
- Rensa champinjonerna, dela dem i kvartar och låt koka med i grytan ett par minuter. Tillsätt kycklingbröstfiléerna och låt dem bli genomkokta, ca 15 min. Ta upp kycklingen och fördela i mindre bitar med två gafflar.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj paprikan och skär i tunna, avlånga bitar. Skölj och plocka basilikan.
- Blanda ner basilika och paprika i grytan och sjud i ytterligare 3–4 minuter. Lägg tillbaka kycklingbitarna i soppan. Smaka av med limesaft och tillsätt eventuellt lite mer currypasta.
- Rensa enokisvampen. Skölj salladslöken och skär i tunna skivor. Skölj och plocka koriandern. Toppa soppan med enokisvamp, salladslök och koriander.
Foto: Columbus Leth, Lene Samsø, Stine Christiansen, Betina Hastoft
Annons