Ramensoppa med fläsk och hjärtliga ägg
05 jan, 2024
AvLuisa Lorang
Ramen värmer gott en kall dag. Visa din kärlek med otroligt söta hjärtformade ägg i soppan!
Annons
Ramensoppa med hjärtliga ägg
Skäm bort smaklökarna med en läcker ramensoppa och vrid upp charmen med hjärtformade ägg.
Annons
2 portioner
Du behöver:
350 g skivat fläsk
2 tsk fem kryddor
1 msk neutral olja till stekning
Salt
3 msk hoisinsås
¼ salladskål
3 salladslök
2 ägg
200 g ramennudlar
100 g shiitakesvamp
2 vitlöksklyftor
8 dl kycklingbuljong
2 msk misopasta
1 tsk sesamolja
2 msk soja
Till servering:
Sesamfrön
Gör så här:
- Skär svålen av fläsket och skär det i små bitar. Vänd fläsket i fem kryddor i en skål. Stek i olja i en panna tills knaprigt och genomstekt. Smaka av med salt och ta ur pannan. Vänd fläsket med hoisinsås i en annan skål.
- Skölj kålen, rensa salladslöken och skär båda i tunna skivor. Koka upp vatten och koka äggen i 7 minuter. Häll kallt vatten över äggen och skala försiktigt. Koka nudlarna enligt anvisning. Rensa svampen och halvera vid behov. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och svamp i olja i en djup panna. Tillsätt buljong och låt koka upp. Stäng av värmen och rör ner misopasta. Smaksätt med sesamolja och soja. Tillsätt nudlarna och värm upp snabbt.
- Lägg upp soppan i stora skålar tillsammans med fläsk och kål. Halvera äggen. Forma dem till hjärtan genom att försiktigt trycka in en ätpinne på längden i mitten av ägget. Håll det lätta trycket i 30–60 sekunder. Toppa soppan med ägg, salladslök och sesamfrön och servera genast.
Foto: Rikke Westesen
Annons