Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Jordgubbs­mjukglass i ­chokladvåfflor

26 maj, 2023
AvLouisa Lorang
Recept på jordgubbsmjukglass i chokladvåfflor
Gör din egen jordgubbsmjukglass på mascarpone och grekisk yoghurt som serveras i chokladdoppade strutar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du goda sandwichkakor hemmaBrand logo
Så gör du goda sandwichkakor hemma

Jordgubbs­mjukglass i ­chokladvåfflor

Mjukglass på jordgubbar serverad med mörk choklad – kan det bli godare?

Krämigt god jordgubbsmjukglass i chokladvåfflor

6 portioner

Annons

Du behöver:

250 g frysta jordgubbar
1 dl mascarpone
2 tsk vaniljpulver
3 msk honung
2 dl grekisk yoghurt, 10%

Chokladvåfflor:

200 g mörk choklad
6 glassvåfflor

Till servering:

Ev färska jordgubbar

Gör så här:

  1. Mixa jordgubbar, mascarpone, vanilj och honung till krämig konsistens. Rör snabbt ner yoghurten, så att massan inte smälter. Låt stå i frysen i ca 30 minuter, eller tills konsistensen är som mjukglass.
  2. Smält chokladen och pensla insidan av våfflorna med den. Det får gärna vara extra i botten och chokladen får gärna fortsätta över kanten. Låt stelna.
  3. Fyll våfflorna med jordgubbsmjukglass och servera genast, ev toppade med färska jordgubbar.

Foto: Columbus Leth

Annons