Jordgubbsmjukglass i chokladvåfflor
26 maj, 2023
AvLouisa Lorang
Gör din egen jordgubbsmjukglass på mascarpone och grekisk yoghurt som serveras i chokladdoppade strutar.
Annons
Jordgubbsmjukglass i chokladvåfflor
Mjukglass på jordgubbar serverad med mörk choklad – kan det bli godare?
6 portioner
Annons
Du behöver:
250 g frysta jordgubbar
1 dl mascarpone
2 tsk vaniljpulver
3 msk honung
2 dl grekisk yoghurt, 10%
Chokladvåfflor:
200 g mörk choklad
6 glassvåfflor
Till servering:
Ev färska jordgubbar
Gör så här:
- Mixa jordgubbar, mascarpone, vanilj och honung till krämig konsistens. Rör snabbt ner yoghurten, så att massan inte smälter. Låt stå i frysen i ca 30 minuter, eller tills konsistensen är som mjukglass.
- Smält chokladen och pensla insidan av våfflorna med den. Det får gärna vara extra i botten och chokladen får gärna fortsätta över kanten. Låt stelna.
- Fyll våfflorna med jordgubbsmjukglass och servera genast, ev toppade med färska jordgubbar.
Foto: Columbus Leth
Annons