Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Revbensspjäll med glögg-glaze

26 nov, 2024
AvAnna Wendt
Recept på revbensspjäll med glögg-glaze
Klas Sjöberg
Svårslaget goda revbensspjäll som penslats med glögg-glaze och sedan tillagas klart i ugnen. De blir riktigt möra och fina!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ännu bättre med Markiz #2 - Omelette i påseBrand logo
Ännu bättre med Markiz #2 - Omelette i påse

Revbensspjäll med glögg-glaze

Revbensspjällen blir så mumsiga när du kokar dem, penslar med glaze och sedan ugnssteker dem.

Möra revbensspjäll med glögg-glaze
Klas Sjöberg
Annons

6 bufféportioner

Tid: 2 timmar, 60 minuter + tid i ugnen

Du behöver:

1 kg tjocka revbensspjäll
4 dl rödvinsglögg
½ dl japansk soja
Ca 4 ½ dl vatten
1 tsk salt
3 vitlöksklyftor
50 g färsk ingefära
10 svartpepparkorn

Glögg-glaze:

1 msk färsk ingefära, finhackad
¾ msk sambal oelek
1 msk rapsolja
1 ½ msk tomatpuré
2 ½ dl rödvinsglögg
½ dl ljus sirap
1 kanelstång
1 tsk salt

Gör så här:

  1. Revbensspjäll: Lägg köttet i en gryta, tillsätt glögg, soja, vatten och salt. Fyll eventuellt på med mer vatten, vätskan ska täcka köttet. Koka upp och skumma av.
  2. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Skala och skär ingefäran i grova bitar. Lägg vitlök och ingefära i grytan tillsammans med pepparkornen. Låt köttet småkoka ca 2 timmar under lock, eller tills det är mört.
  3. Glaze: Fräs ingefära och sambal i oljan. Tillsätt tomatpurén och fräs så att den får lite färg. Häll på glögg och tillsätt resterande ingredienser. Låt koka utan lock till en sirapsliknande konsistens, ca 30 minuter. Smaka eventuellt av med mer salt.
  4. Servering: Om spjällen varit i kylen, ta fram dem ca 1 ½ timme före servering. Sätt ugnen på 225°. Lägg spjällen med köttsidan uppåt i en ugnssäker form. Pensla ovansidan med glazen. Ställ in i ugnen ca 10 minuter, eller tills ytan har fått fin färg.

Foto: Klas Sjöberg

Annons