Revbensspjäll med glögg-glaze
26 nov, 2024
AvAnna Wendt
Svårslaget goda revbensspjäll som penslats med glögg-glaze och sedan tillagas klart i ugnen. De blir riktigt möra och fina!
Annons
Revbensspjäll med glögg-glaze
Revbensspjällen blir så mumsiga när du kokar dem, penslar med glaze och sedan ugnssteker dem.
Annons
6 bufféportioner
Tid: 2 timmar, 60 minuter + tid i ugnen
Du behöver:
1 kg tjocka revbensspjäll
4 dl rödvinsglögg
½ dl japansk soja
Ca 4 ½ dl vatten
1 tsk salt
3 vitlöksklyftor
50 g färsk ingefära
10 svartpepparkorn
Glögg-glaze:
1 msk färsk ingefära, finhackad
¾ msk sambal oelek
1 msk rapsolja
1 ½ msk tomatpuré
2 ½ dl rödvinsglögg
½ dl ljus sirap
1 kanelstång
1 tsk salt
Gör så här:
- Revbensspjäll: Lägg köttet i en gryta, tillsätt glögg, soja, vatten och salt. Fyll eventuellt på med mer vatten, vätskan ska täcka köttet. Koka upp och skumma av.
- Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Skala och skär ingefäran i grova bitar. Lägg vitlök och ingefära i grytan tillsammans med pepparkornen. Låt köttet småkoka ca 2 timmar under lock, eller tills det är mört.
- Glaze: Fräs ingefära och sambal i oljan. Tillsätt tomatpurén och fräs så att den får lite färg. Häll på glögg och tillsätt resterande ingredienser. Låt koka utan lock till en sirapsliknande konsistens, ca 30 minuter. Smaka eventuellt av med mer salt.
- Servering: Om spjällen varit i kylen, ta fram dem ca 1 ½ timme före servering. Sätt ugnen på 225°. Lägg spjällen med köttsidan uppåt i en ugnssäker form. Pensla ovansidan med glazen. Ställ in i ugnen ca 10 minuter, eller tills ytan har fått fin färg.
Foto: Klas Sjöberg
Annons