Rimmad torsk med rödbetor och senapsgrädde
14 dec, 2022
AvTimm Vladimir
Rimmad torsk med rödbetor och senapsgrädde är en visuellt vacker och minst lika god förrätt att börja middagen med.
Annons
Rimmad torsk med rödbetor och senapsgrädde
Pigg och fräsch förrätt. Blanda gärna röda, gula och polkabetor för att få en extra vacker tallrik.
4 personer
Annons
Du behöver:
500 g fryst torskrygg
2 msk salt
2 msk socker
2 rödbetor
Senapsgrädde:
2 1/2 dl vispgrädde
1 citron, saft och rivet skal
1 msk grov senap
Till servering:
Färska örter
Gör så här:
- Tina torsken i kylen över natten. Klappa in salt och socker över den, packa in i plastfolie och ställ tillbaka i kylen i 12–24 timmar. Skölj sedan av saltet och sockret och skär i tunna skivor.
- Rör ihop grädden med citronsaft, rivet citronskal och senap. Låt stå 30 minuter i kylen tills den tjocknar lite.
- Skala rödbetorna och skär i tunna skivor, gärna med mandolin. Lägg i skål med isvatten så de blir extra krispiga.
- Fördela torskskivorna på tallrikar, häll över senapsgrädden, garnera med rödbetsskivor och örter.
Foto: Columbus Leth
Annons