Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rimmade kammusslor med svart aioli

01 nov, 2022
AvLinn Grubbström
AvTimm Vladimir
Recept på rimmade kammusslor med svart aioli
Rimmade kammusslor med svart aioli blir extra lyxiga om de serveras i vackra snäckskal.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: VodkapastaBrand logo
Middag hos Wood: Vodkapasta

Rimmade kammusslor med svart aioli

Svart vitlök finns i välsorterade affärer, men den vanliga vita går också bra att använda.

Börja middagen med rimmade kammusslor med svart aioli

4 portioner

Annons

Du behöver:

8 stora kammusslor
1 msk salt
2 tsk socker

Picklad rödlök:

½ rödlök
1 dl vatten
1 dl vinäger
50 g (½ dl) socker
2 stjärnanis

Citronolja:

1 citron
1 dl olivolja

Svart aioli:

4 klyftor svart vitlök
1 dl majonnäs

Till servering:

Färsk dill
Små salladsblad, gärna röda

Gör så här:

  1. Rimmade musslor: Ta vid behov bort slutarmuskel och skägg från musslorna och strö över salt och socker. Lägg i kylen minst 8 timmar eller över natten. Borsta bort överflödigt salt och socker och skär musslorna i tunna skivor.
  2. Picklad rödlök: Skala och klyfta rödlöken. Koka upp vatten, vinäger, socker och stjärnanis och lägg i lökskivorna. Stäng av värmen och låt dra i 1 timme.
  3. Citronolja: Skär skalet av citronen och lägg skalet i olja i en kastrull. Värm försiktigt till cirka 80°, stäng av och låt dra i ½ timme.
  4. Svart aioli: Skala och riv vitlöken, blanda med majonnäs och lägg i spritspåse.
  5. Servering: Lägg upp skivad kammussla på tallrikar. Toppa med picklad rödlök, citronolja, svart aioli och färska örter.

Foto: Philip Høpner, Columbus Leth

Annons