Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Risotto med parmesan och vin

03 dec, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på risotto med parmesan och vin
columbus leth
Grönt är skönt – så även i denna risotto med parmesan, vin och två sorters kål. Toppa med chiliflakes om du gillar hetta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångromBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Risotto med parmesan och vin

Denna varma och mättande risotto med kål och parmesan är perfekt för en kall vinterdag.

Annons

4 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

2 schalottenlökar
1 msk smör till stekning
2 msk olivolja till stekning
350 g risottoris
2 ½ dl vitt vin
8 dl grönsaksbuljong
150 g färsk grönkål
100 g savoykål
50 g parmesan
Salt och peppar

Till servering:

½ tsk torkade chiliflakes

Gör så här:

  1. Finhacka schalottenlökarna. Stek dem på medelvärme i en djup panna med smör och 1 msk olivolja i 2–3 minuter utan att det tar färg.
  2. Tillsätt riset och stek vidare i ca 1 minut. Häll i vinet och låt det koka in. Tillsätt därefter buljongen, 1 dl i taget, och rör om tills buljongen har kokat in. Fortsätt att späda och röra tills risotton är krämig och riset är mjukt.
  3. Skölj och strimla all kål. Stek den i 1 msk olivolja på medelvärme i 5 minuter tills den mjuknar. Vänd ner kålen och hälften av parmesanosten i risotton och smaka av med salt och peppar.
  4. Servering: Lägg upp risotton i djupa tallrikar. Toppa med resten av parmesanosten och lite chiliflakes. Servera direkt.

Foto: Columbus Leth

Annons