Risotto med torsk och mascarpone
08 okt, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Att börja middagen med en liten portion risotto är en god idé – här med både torsk och mascarpone.
Annons
Risotto med torsk och mascarpone
En rätt du kan förbereda och värma upp med lite extra buljong.
4 förrättsportioner
Tid: 40 minuter
Du behöver:
1 schalottenlök
20 g smör, till stekning
1 msk olivolja, till stekning
150 g risottoris
1 dl vitt vin
4 dl varm grönsaksbuljong
250 g torskfilé
2 msk mascarpone
Salt och peppar
25 g parmesan
Gör så här:
- Fräs finhackad lök i smör och olja i en kastrull på medelvärme. Tillsätt risottoris och rör om tills riskornen är genomskinliga. Häll över vitt vin och låt det koka in. Häll buljongen i pannan, lite i taget under 10 minuter. Skär torskfilén i cirka 1 cm breda skivor, och vänd ner dem.
- Låt rätten fortsätta sjuda i cirka 10 minuter, tills fiskköttet är färdigt och riset genomkokt men fortfarande med en liten kärna.
- Ta kastrullen från värmen. Blanda i mascarpone och smaka av med salt och peppar. Strö över riven parmesan och servera.
Foto: Betina Hastoft
Annons