Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Risotto med torsk och mascarpone

08 okt, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på risotto med torsk och mascarpone
Betina Hastoft
Att börja middagen med en liten portion risotto är en god idé – här med både torsk och mascarpone.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kaprisBrand logo
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

Risotto med torsk och mascarpone

En rätt du kan förbereda och värma upp med lite extra buljong.

Risotto med torsk och mascarpone är en god start på middagen
Betina Hastoft

4 förrättsportioner

Tid: 40 minuter

Du behöver:

1 schalottenlök
20 g smör, till stekning
1 msk olivolja, till stekning
150 g risottoris
1 dl vitt vin
4 dl varm grönsaksbuljong
250 g torskfilé
2 msk mascarpone
Salt och peppar
25 g parmesan

Gör så här:

  1. Fräs finhackad lök i smör och olja i en kastrull på medelvärme. Tillsätt risottoris och rör om tills riskornen är genomskinliga. Häll över vitt vin och låt det koka in. Häll buljongen i pannan, lite i taget under 10 minuter. Skär torskfilén i cirka 1 cm breda skivor, och vänd ner dem.
  2. Låt rätten fortsätta sjuda i cirka 10 minuter, tills fiskköttet är färdigt och riset genomkokt men fortfarande med en liten kärna.
  3. Ta kastrullen från värmen. Blanda i mascarpone och smaka av med salt och peppar. Strö över riven parmesan och servera.

Foto: Betina Hastoft

Annons