Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rödbetsflarn med ricotta och svarta vinbär

01 nov, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
AvLinn Grubbström
Recept på rödbetsflarn med ricotta och svarta vinbär
Sött och salt möts på en frasig galette på denna rödbetsflarn med ricotta och svarta vinbär. Passar utmärkt som en liten aptitretare!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskostBrand logo
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskost

Rödbetsflarn med ricotta och svarta vinbär

Sötsalta bakade vinbär blir pricken över i på denna frasiga galette.

Imponera på gästerna med en rödbetsflarn med ricotta och svarta vinbär

4 portioner

Annons

Du behöver:

6 rödbetor
Salt och peppar
½ dl olivolja
2 gula lökar
1 ark smördeg
50 g ricotta
5 stjälkar citrontimjan
1 citron

Sötsalta vinbär:

100 g svarta vinbär (färska eller frysta)
1 tsk salt
1 dl olivolja

Gör så här:

  1. Skölj rödbetorna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten i 25–30 minuter. Häll på kallt vatten. Dra av skalet och skär rödbetorna i små bitar. Blanda med salt, peppar och olja.
  2. Skala löken och skär i tunna skivor, gärna på mandolin. Strö över salt och låt vila i 15–20 minuter.
  3. Lägg smördegen på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  4. Bred ricotta på smördegen men lämna 2–3 cm kant runt om. Krama fukten ur löken och fördela ovanpå ricottan. Fördela rödbetan över löken och sedan hackad citrontimjan, finrivet citronskal, citronsaft och olja.
  5. Grädda i 220º i 18–20 minuter, tills smördegen är gyllene och löken lätt karamelliserad.
  6. Sötsalta vinbär: Fördela vinbären i en ugnsform och strö över salt. Baka i 100º i 10 minuter. Ta ut vinbären ur ugnen, tillsätt olja och låt dra i 2–3 timmar. Strö bären ovanpå flarnet.

Foto: Betina Hastoft, Peter Kam

Annons