Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rödbetsgravad lax med wasabicrème

24 nov, 2024
AvAnna Wendt
Recept på rödbetsgravad lax med wasabicrème
Klas Sjöberg
Det är busenkelt att göra rödbetsgravad lax, det enda du behöver ta hänsyn till är tiden – den behöver nämligen stå i kylen i två dagar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kaprisBrand logo
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

Rödbetsgravad lax med wasabicrème

Den här juliga laxen är lättgjord och god. Servera med den stingiga wasabicrèmen.

Så gör du rödbetsgravad lax med wasabicrème
Klas Sjöberg
Annons

8 bufféportioner

Tid: 2 dagar

Du behöver:

600 g laxfilé i bit
½ dl salt
1 dl strösocker
2 krm grovstött svartpeppar
1 rödbeta
Dill till dekoration

Wasabicrème:

1 ½ tsk wasabipasta
½ dl majonnäs
½ dl crème fraiche, 38 %
1 nypa salt

Gör så här:

  1. Rödbetsgravad lax: Lägg laxen i en form med skinn­sidan neråt. Blanda salt, socker och peppar. Strö blandningen över och under laxen.
  2. Tvätta rödbetan ordentligt, skala den noga och riv den sedan grovt. Fördela rivet runtom laxen. Sätt plast över och låt den stå i kylen i två dygn. Vänd laxen efter halva tiden.
  3. Wasabicrème: Rör ut wasabin i lite av majonnäsen tills det blivit ordentligt blandat. Tillsättresten av majonnäsen och crème fraichen. Smaka av med salt.
  4. Ta ut laxen och häll bort vätska och rödbetsriv. Skiva laxen och dekorera med dillvippor. Servera med wasabicrémen vid sidan om.

Foto: Klas Sjöberg

Annons