Rödbetsgravad lax med wasabicrème
24 nov, 2024
AvAnna Wendt
Det är busenkelt att göra rödbetsgravad lax, det enda du behöver ta hänsyn till är tiden – den behöver nämligen stå i kylen i två dagar.
Annons
Rödbetsgravad lax med wasabicrème
Den här juliga laxen är lättgjord och god. Servera med den stingiga wasabicrèmen.
Annons
8 bufféportioner
Tid: 2 dagar
Du behöver:
600 g laxfilé i bit
½ dl salt
1 dl strösocker
2 krm grovstött svartpeppar
1 rödbeta
Dill till dekoration
Wasabicrème:
1 ½ tsk wasabipasta
½ dl majonnäs
½ dl crème fraiche, 38 %
1 nypa salt
Gör så här:
- Rödbetsgravad lax: Lägg laxen i en form med skinnsidan neråt. Blanda salt, socker och peppar. Strö blandningen över och under laxen.
- Tvätta rödbetan ordentligt, skala den noga och riv den sedan grovt. Fördela rivet runtom laxen. Sätt plast över och låt den stå i kylen i två dygn. Vänd laxen efter halva tiden.
- Wasabicrème: Rör ut wasabin i lite av majonnäsen tills det blivit ordentligt blandat. Tillsättresten av majonnäsen och crème fraichen. Smaka av med salt.
- Ta ut laxen och häll bort vätska och rödbetsriv. Skiva laxen och dekorera med dillvippor. Servera med wasabicrémen vid sidan om.
Foto: Klas Sjöberg
Annons