Röding med krossad potatis, pepparrotskräm och brynt smör
24 feb, 2023
AvCatarina König
Brynt smör gör allting godare – även röding med krossad potatis och pepparrotskräm!
Annons
Röding med krossad potatis och pepparrotskräm
Röding, pepparrot och brynt smör – det kan inte bli mycket godare.
4 port
Annons
Du behöver:
500 g färsk rödingfilé med skinn (4 st)
100 g smör
Salt
800 g små delikatesspotatisar eller färskpotatis
150 g salladsärter
Pepparrotskräm:
2 dl smetana
1 citron, rivet skal
2 msk riven färsk pepparrot
Salt
Dekoration:
Färsk dill
Gräslök, finskuren
Färsk pepparrot, riven
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150°. Koka potatisen med skalet på. Ansa fisken och bena ur om benen är kvar. Salta lätt. Pensla en ugnsform med olivolja och lägg i rödingfiléerna med skinnet uppåt. Sätt in i ugnen och baka i 10 minuter, tills skinnet går lätt att dra av.
- Blanda samman ingredienserna till pepparrotskrämen. Smaka av med salt och ställ svalt.
- Bryn smöret i en kastrull tills gyllene och doftar nötigt. Skär salladsärterna fint och slunga snabbt i en liten stekpanna med smör, strö över flingsalt.
- Servering: Krossa potatisarna med en gaffel, de ska fortfarande hålla ihop. Lägg upp på tallrikar.
- Dra bort skinnet från rödingen och lägg ovanpå potatisen. Ringla över brynt smör och klicka ut pepparrotskrämen. Lägg på salladsärterna och toppa med dill, finskuren gräslök och riven färsk pepparrot.
Foto: Catarina König
Annons