Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rombollar med julkryddor

06 okt, 2023
AvLinn Grubbström
Recept på rombollar med julkryddor
Ge en torr sockerkaka nytt liv och gör oemotståndliga rombollar med julkryddor som doppas i choklad och rullas i hackade nötter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxiga chokladbollar med brynt smörBrand logo
Lyxiga chokladbollar med brynt smör

Rombollar med julkryddor

Använd gärna en sockerkaka som har stått och blivit torr när du gör de läckra rombollarna.

Läckra rombollar med julkryddor går inte att motstå

25 stycken

Annons

Du behöver:

500 g sockerkaka
100 g mandelmassa
2 msk lingonsylt
1 tsk rom
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
1 nypa mald nejlika
100 g mörk choklad

Garnering:

100 g mörk choklad
50 g hasselnötter

Gör så här:

  1. Mixa kakan fint i en mixer. Riv mandelmassan grovt och blanda den med smulorna. Tillsätt lingonsylt, rom, kanel, kardemumma och nejlika. Smält chokladen över vattenbad eller försiktigt i mikron. Blanda den med övriga ingredienser. Arbeta ihop till en fast deg. Rulla degen till bollar och lägg dem i kylen.
  2. Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller försiktigt i mikro. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och hacka dem fint. Doppa rombollarna i chokladen och rulla dem försiktigt i de hackade nötterna. Låt chokladen stelna och förvara bollarna i en burk med tätslutande lock.

Foto: Peter Kam

Annons