Så gör du bourbondrinken rönnbär sour
07 jul, 2023
AvRedaktionen ELLE
Rönnbär växer i mängder och man vet aldrig vad man ska göra av den, fram tills nu! I höst är det rönnbär sour vi dricker!
Annons
Rönnbär sour
Surt, må räven ha sagt om rönnbär. Men hade han bara lyckats plocka och kokat sirap på dem så hade ordspråket mycket väl kunnat låta annorlunda!
2 drinkar
Annons
Du behöver:
4 cl bourbon eller whisky
2 cl citronsaft
1 dl tranbärsjuice
Sirap:
250 g rönnbär
5 ½ dl strösocker
5 dl vatten
Gör så här:
- Sirap: Lägg bären i en kastrull tillsammans med socker och vatten och koka ihop till en sirap på låg värme, det tar ca 1 1/2 timme. Sila sirapen.
- Skaka 2 cl rönnbärssirap, bourbon, citronsaft och tranbärsjuice i en shaker. Ställ shakern i kylen innan servering så att den blir kall.
- Vid servering: rör om blandningen och häll upp den i två glas. Tillsätt is och servera.
Recept och foto: Skovdal Nordic
Annons