Shoestring rotselleri-fries med ramslöksmajonnäs
14 apr, 2023
AvRedaktionen ELLE
Shoestring rotselleri-fries både ser läckert ut och gör sig otroligt bra med ramslöksmajonnäs till fördrinken!
Annons
Shoestring rotselleri-fries med ramslöksmajonnäs
Frasigt friterad rotselleri dippas i len grön majo. Hittar du inte ramslök kan du byta ut mot motsvarande mängd mot spenat och en halv pressad vitlöksklyfta.
6 personer
Annons
Du behöver:
Rotsellerikrisp:
400 g rotselleri
6 dl neutral olja
Salt
Ramslöksmajonnäs:
50 g ramslöksblad (eller färsk spenat + 1/2 pressad vitlöksklyfta)
1 ½ dl rapsolja
1 äggula
¼ dl vitvinsvinäger
1 tsk salt
½ tsk strösocker
Gör så här:
- Tvätta och skala rotsellerin och strimla tunt. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fritera lite rotselleri åt gången, tills gyllene och spröd. Ta upp med hålslev och låt rinna av på papper. Salta.
- Skölj ramslöken. Mixa med oljan med stavmixer eller i blender tills grön och slät. Mixa ihop äggula, vinäger, salt och socker med elvisp eller stavmixer. Tillsätt ramslöksoljan droppvis medan du vispar. När det börjar tjockna kan du tillsätta lite mer olja i taget. Fortsätt vispa till en tjock majonnäs. Smaka ev av med vinäger, salt eller socker.
Recept och foto: Skovdal nordic
Annons