Rustikt knäcke med havregryn
05 jan, 2023
AvLine Holt Nielsen
Ett rustikt knäcke med havregryn är ett säkert kort, och du kan använda precis de frön och kärnor du gillar bäst.
Annons
Rustikt knäcke med havregryn
Ett knaprigt mellanmål eller en stöttepelare på ostbrickan.
20 stycken
Annons
Du behöver:
2 dl blandade kärnor eller frön, t ex solros-, lin-, sesamfrö eller pumpakärnor
1 ½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
3 dl havregryn
1 ½ tsk salt
1 tsk bakpulver
2 ½ dl vatten
½ dl olivolja
Gör så här:
- Värm ugnen till 185° varmluft. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt vatten och olja och blanda till en klistrig deg. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till en bakplåts storlek. Ta bort det övre papperet och släta ev till ytan.
- Grädda bröden i 20–25 minuter till gyllene. Låt svalna på ugnsgaller och bryt i bitar.
Foto: Stine Christiansen
Annons