Så gör du din egen julsnaps

01 dec, 2024
AvLouisa Lorang
Så gör du din egen julsnaps
columbus leth
Den godaste snapsen gör du faktiskt själv! Krydda upp din egen julsnaps med apelsin, kardemumma, kanel och kryddnejlikor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Drinkar #9 - Bubblig bål med kallbryggt te och röda bärBrand logo
Drinkar #9 - Bubblig bål med kallbryggt te och röda bär

Julsnaps

Tillsätt 1 msk honung om du vill ha en rundare smak på snapsen.

Gör din egen julsnaps med apelsin, kardemumma, kanel och kryddnejlikor
columbus leth

1 flaska

Annons

Tid: 15 minuter + 4-10 dagar att dra

Du behöver:

1 obehandlad apelsin
8 kardemummakärnor
10 hela pepparkorn
1 kanelstång
3 hela kryddnejlikor
750 ml smakneutral snaps

Gör så här:

  1. Skala av den yttersta, orange­färgade delen av apelsinskalet med en potatisskalare – undvik att få med den beska vita hinnan. Krossa kardemummakärnor och pepparkorn lätt i en mortel.
  2. Lägg apelsinskal, kardemumma, peppar, kanel och krydd­nejlikor i en burk eller flaska tillsammans med snapsen. Förslut locket ordentligt. Låt snapsen dra i 4–10 dagar och smaka av under tiden tills den har fått önskad smak.
  3. Sila snapsen och häll upp den i en fin flaska. Servera kall.

Foto: Columbus Leth

Annons