Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Saffranskladdkaka

01 nov, 2022
AvLinn Grubbström
Recept på saffranskladdkaka
Du läste rätt – vi har kombinerat två favoriter! Det ger oss julens godaste efterrätt: saffranskladdkaka!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
11 goda och lyxiga recept på julgodisBrand logo
11 goda och lyxiga recept på julgodis

Saffranskladdkaka

Två favoriter – saffran och kladdkaka – möts i en himmelsk kombo.

Så bakar du julens godaste efterrätt: saffranskladdkaka

10 portioner

Annons

Du behöver:

150 g smör
100 g vit choklad
½ g saffran
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 krm salt
2 ägg
35 g osaltade, skalade pistaschnötter
1 msk florsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och hacka chokladen grovt. Vänd ner choklad och saffran i smöret och rör tills chokladen smält.
  2. Vänd ner socker och vaniljsocker i smeten. Blanda vetemjöl och salt, sikta ner det och blanda väl. Rör ner ett ägg i taget. Grovhacka nötterna och vänd ner dem i smeten.
  3. Häll smeten i en springform med bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter. Grädda i 20–22 minuter, låt svalna på galler. Ställ svalt i minst 2 timmar och sikta över florsocker innan servering.

Foto: Peter Kam, Martin Tanggaard, Maria Warnke Nørregaard

Annons