Saffranskladdkaka
01 nov, 2022
AvLinn Grubbström
Du läste rätt – vi har kombinerat två favoriter! Det ger oss julens godaste efterrätt: saffranskladdkaka!
Annons
Saffranskladdkaka
Två favoriter – saffran och kladdkaka – möts i en himmelsk kombo.
10 portioner
Annons
Du behöver:
150 g smör
100 g vit choklad
½ g saffran
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 krm salt
2 ägg
35 g osaltade, skalade pistaschnötter
1 msk florsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och hacka chokladen grovt. Vänd ner choklad och saffran i smöret och rör tills chokladen smält.
- Vänd ner socker och vaniljsocker i smeten. Blanda vetemjöl och salt, sikta ner det och blanda väl. Rör ner ett ägg i taget. Grovhacka nötterna och vänd ner dem i smeten.
- Häll smeten i en springform med bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter. Grädda i 20–22 minuter, låt svalna på galler. Ställ svalt i minst 2 timmar och sikta över florsocker innan servering.
Foto: Peter Kam, Martin Tanggaard, Maria Warnke Nørregaard
Annons