Saftiga persikomuffins
12 apr, 2024
AvLouisa Lorang
Dessas saftiga persikomuffins är det lika bra att baka dubbel sats av direkt – de försvinner på ett ögonblick!
Annons
Saftiga persikomuffins
Lättlagade och mumsiga med mycket persikosmak.
Annons
12 stycken
Du behöver:
1 msk smör
1 msk honung
1 msk persikolikör (kan uteslutas)
2 mogna persikor
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 tsk rivet citronskal
3 ¼ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 dl gräddfil
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Hetta upp smör, honung och likör i en liten panna. Låt det puttra och bubbla på svag värme utan att mörkna. Det ska bli en gyllene sirap. Skiva persikorna och ta bort kärnorna. Låt persikorna puttra i pannan i 1 minut. Ta från värmen och låt svalna.
- Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget medan du fortsätter vispa. Rör ner rivet citronskal i smeten. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Rör om med en degskrapa. Blanda ner gräddfilen och rör runt tills smeten är väl blandad.
- Placera pappersmuffinsformar i hålen på ett muffinsbleck. Fyll pappersformarna till ²/³ med smet. Lägg 2–3 skivor persika på varje muffins och toppa med lite sirap. Grädda i cirka 20–30 minuter. Servera dem varma.
Foto: Rikke Westesten
Annons