Sallad med färska fikon och serranoskinka
24 nov, 2023
AvPernille Skjødt
Vi kan inte få nog av färska fikon! Lägg dem i en sallad med serranoskinka, apelsin och lite balsamvinäger – oslagbart!
Annons
Sallad med färska fikon och serranoskinka
Lägg gärna till någon god ost för att göra salladen ännu lite matigare.
Annons
4 portioner
Du behöver:
4 fikon
2 apelsiner
1 rödlök
50 g färsk babyspenat
50 g färsk grönkål
Balsamvinäger
Olivolja
Salt och svartpeppar
½ knippe färsk basilika
150 g serranoskinka
Till servering:
Bröd
Gör så här:
- Skär fikonen i skivor. Skala apelsinerna och skär dem i skivor (undvik att få med det vita som är beskt). Skala och tärna rödlöken. Skölj och torka babyspenaten. Skölj och hacka grönkålen.
- Blanda rödlök, spenat och grönkål med lite vinäger, olja, salt och peppar i en skål. Lägg upp salladen på ett fat och lägg apelsinskivor och basilikablad ovanpå. Toppa med fikonskivor och bitar av skinka. Droppa lite extra balsamvinäger över. Servera gärna salladen med bröd.
Foto: Columbus Leth
Annons