Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sallad med färska fikon och serranoskinka

24 nov, 2023
AvPernille Skjødt
Recept på sallad med färska fikon och serranoskinka
Columbus Leth
Vi kan inte få nog av färska fikon! Lägg dem i en sallad med serranoskinka, apelsin och lite balsamvinäger – oslagbart!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #1 - Grand aioliBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #1 - Grand aioli

Sallad med färska fikon och serranoskinka

Lägg gärna till någon god ost för att göra salladen ännu lite matigare.

Gör en sallad med färska fikon och serranoskinka till förrätt
Columbus Leth
Annons

4 portioner

Du behöver:

4 fikon
2 apelsiner
1 rödlök
50 g färsk babyspenat
50 g färsk grönkål
Balsamvinäger
Olivolja
Salt och svartpeppar
½ knippe färsk basilika
150 g serranoskinka

Till servering:

Bröd

Gör så här:

  1. Skär fikonen i skivor. Skala apelsinerna och skär dem i skivor (undvik att få med det vita som är beskt). Skala och tärna rödlöken. Skölj och torka babyspenaten. Skölj och hacka grönkålen.
  2. Blanda rödlök, spenat och grönkål med lite vinäger, olja, salt och peppar i en skål. Lägg upp salladen på ett fat och lägg apelsinskivor och basilikablad ovanpå. Toppa med fikonskivor och bitar av skinka. Droppa lite extra balsamvinäger över. Servera gärna salladen med bröd.

Foto: Columbus Leth

Annons