Sallad med krabbröra på krispig toast
25 aug, 2023
AvLouisa Lorang
Krispig sallad, krämig krabbröra – allt serverat på en frasig stekt toast. Svårslaget!
Annons
Sallad med krabbröra på krispig toast
Krämig skaldjursröra i en sallad, så gott!
6 portioner
Annons
Du behöver:
1 romansalladshuvud
1 fänkål
2 nävar färsk dill
3 avokado
Salt och svartpeppar
Krabbröra:
2 burkar krabbkött (à 170 g)
1 dl majonnäs
½ dl crème fraiche
5 droppar tabasco (eller efter smak)
3 msk gräslök
Salt
½ baguette (gärna surdeg)
3 msk olivolja till stekning
Dressing:
1 msk flytande honung
1 msk citronsaft
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
2 msk vallmofrön
Till servering:
2 msk gräslök
Gör så här:
- Finfördela krabbköttet och blanda med majonnäs och crème fraiche i en skål och krydda med tabasco. Rör i hackad gräslök och smaka av med salt. Skiva brödet och stek det i olja i en stekpanna. Strö över lite salt.
- Skölj salladen och strimla grovt. Skölj fänkålen och skiva tunt, exempelvis med en mandolin. Grovhacka dillen. Lägg upp allt på ett fat. Halvera avokadorna, ta bort kärnan och skiva köttet. Fördela över salladen. Krydda salladen med salt och peppar.
- Dressing: Blanda honung, citronsaft, vinäger och olja i en skål. Rör i vallmofrön. Ringla dressingen över salladen.
- Toppa de varma bröden med krabbsallad precis innan servering. Lägg dem ovanpå salladen, strö över hackad gräslök och servera genast.
Foto: Columbus Leth
Annons