Salladstacos med nötig färs och majssalsa
05 jan, 2024
AvRedaktionen ELLE
Den nötiga färsen görs på hasselnötskärnor eller cashewnötter och serveras i salladsblad med frisk majssalsa. Så gott!
Annons
Salladstacos med nötig färs
Salladsblad är perfekta som gröna tortillas, och en nyttig färs gör inte saken sämre.
Annons
4 portioner
Du behöver:
Nötig färs:
300 g hasselnötskärnor eller cashewnötter
1 gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk olja
4 msk tacokryddmix
2 dl vatten
Majssalsa:
1/2 gurka
3 tomater
1 färsk röd chilifrukt
200 g majs
Till servering:
1 huvud hjärtsallad eller romansallad
Gräddfil
Gör så här:
- Lägg gärna nötterna i blöt i hett vatten en stund. Häll av vattnet. Mixa nötterna lätt i en matberedare. Det ska inte bli mjöl utan finnas bitar kvar. Hacka lök och vitlök och stek dem i olja. Tillsätt nöthacket, tacokryddor och vatten. Låt koka ihop i 10 minuter.
- Skär gurkan i småbitar, ta bort kärnorna ur tomaterna och skär sedan i småbitar. Strimla chilin. Blanda salsan med majsen. Servera färsen i salladsblad med salsa och gräddfil.
Foto: Lisa Björner
Annons