Schnitzel på julskinka med ärtpuré och fänkålssallad
02 dec, 2024
AvLinn Grubbström
Om det, mot all förmodan, skulle bli julskinka över så är det ett ypperligt tillfälle att laga schnitzel! Servera med ärtpuré och fänkålssallad!
Annons
Schnitzel på julskinka med ärtpuré och fänkålssallad
Blanda ihop en ärtpuré och servera julskinkan panerad med en fräsch fänkålssallad.
Annons
4 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
4 tjocka skivor julskinka
1 dl vetemjöl
2 ägg, uppvispade
2 dl panko eller ströbröd
1 msk smör
1 msk rapsolja
1 näve vattenkrasse
4 skivor bröd
Ärtpuré:
150 g frysta ärtor
1 knippe färsk dill
1 ekologisk citron
4 msk gräddfil
Salt och nymalen svartpeppar
Fänkålssallad:
1 gurka
1 fänkål
2 msk kapris
Gör så här:
- Ärtpuré: Häll ärtorna i en sil och skölj dem med vatten i 2 minuter. Låt vattnet rinna av.
- Skölj dillen och citronen. Riv citronskalet fint och pressa saften från citronen. Mixa ärtor, dill, citronskal, citronsaft och gräddfil tillsammans i en mixer till en slät puré. Krydda purén med salt och peppar.
- Fänkålssallad: Skölj och dela gurkan. Skrapa bort fröna med en sked och skär gurkan i långa strimlor, gärna med ett mandolinjärn.
- Skölj och halvera fänkålen. Skär den i papperstunna skivor, gärna med ett mandolinjärn. Blanda gurka med fänkål och kapris.
- Putsa julskinkan från fettkappa och griljering. Skär i tjocka skivor. Vänd skinkan först i mjöl, sedan ägg och sist panko. Stek i smör och rapsolja tills bitarna är gyllene och krispiga.
- Servering: Bred brödet med ärtpuré. Fördela julskinksschnitzel, fänkålssallad och vattenkrasse på brödskivorna.
Foto: Stine Christiansen
Annons