Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Schnitzel på julskinka med ärtpuré och fänkålssallad

02 dec, 2024
AvLinn Grubbström
Recept på schnitzel på julskinka med ärtpuré med fänkålssallad
Stine Christiansen
Om det, mot all förmodan, skulle bli julskinka över så är det ett ypperligt tillfälle att laga schnitzel! Servera med ärtpuré och fänkålssallad!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxig mac and cheese med brynt salviaBrand logo
Lyxig mac and cheese med brynt salvia

Schnitzel på julskinka med ärtpuré och fänkålssallad

Blanda ihop en ärtpuré och servera julskinkan panerad med en fräsch fänkålssallad.

Gör schnitzel på överbliven julskinka och servera med ärtpuré och fänkålssallad
Stine Christiansen
Annons

4 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

4 tjocka skivor julskinka
1 dl vetemjöl
2 ägg, uppvispade
2 dl panko eller ströbröd
1 msk smör
1 msk rapsolja
1 näve vattenkrasse
4 skivor bröd

Ärtpuré:

150 g frysta ärtor
1 knippe färsk dill
1 ekologisk citron
4 msk gräddfil
Salt och nymalen svartpeppar

Fänkålssallad:

1 gurka
1 fänkål
2 msk kapris

Gör så här:

  1. Ärtpuré: Häll ärtorna i en sil och skölj dem med vatten i 2 minuter. Låt vattnet rinna av.
  2. Skölj dillen och citronen. Riv citronskalet fint och pressa saften från citronen. Mixa ärtor, dill, citronskal, citronsaft och gräddfil tillsammans i en mixer till en slät puré. Krydda purén med salt och peppar.
  3. Fänkålssallad: Skölj och dela gurkan. Skrapa bort fröna med en sked och skär gurkan i långa strimlor, gärna med ett mandolinjärn.
  4. Skölj och halvera fänkålen. Skär den i papperstunna skivor, gärna med ett mandolinjärn. Blanda gurka med fänkål och kapris.
  5. Putsa julskinkan från fettkappa och griljering. Skär i tjocka skivor. Vänd skinkan först i mjöl, sedan ägg och sist panko. Stek i smör och rapsolja tills bitarna är gyllene och krispiga.
  6. Servering: Bred brödet med ärtpuré. Fördela julskinks­schnitzel, fänkålssallad och vattenkrasse på brödskivorna.

Foto: Stine Christiansen

Annons