Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Siciliansk paj med caprese

08 okt, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på siciliansk paj med caprese
Betina Hastoft
Under det frasiga täcker hittar du en välfylld siciliansk paj med caprese. Mums!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalasetBrand logo
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset

Siciliansk paj med caprese

Frasigt god och värmande.

Recept på siciliansk paj med caprese
Betina Hastoft
Annons

4 förrättsportioner

Tid: 1 timme och 15 minuter + jäsningstid

Du behöver:

Pajdeg:

¼ pkt jäst
1 ½ dl ljummet vatten
½ tsk salt
1 msk olivolja + lite till pensling
4 dl vetemjöl

Grönsaksfyllning:

½ gul lök
Olivolja, till stekning
200 g morötter
100 g grönkål
4 blomkålsbuketter
1 vitlöksklyfta
2 sardeller
50 g parmesan
Salt och peppar

Till servering:

Capresesallad

Gör så här:

  1. Pajdeg: Rör ner jästen i vattnet. Tillsätt salt och olja och knåda i mjöl lite i taget. Knåda degen väl och låt den jäsa, täckt, till dubbel storlek i cirka 1 timme.
  2. Grönsaksfyllning: Fräs hackad lök i olja i en stor stekpanna tills den är genomskinlig men inte tar färg. Dela morötterna på längden om de är stora och skär dem i skivor. Skär grönkålsbladen i strimlor och kassera stjälken. Dela blomkålsbuketterna i ännu mindre bitar och finhacka vitlöken. Låt det hela steka i pannan i 5–10 minuter. Tillsätt hackade sardeller och riven parmesan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt på ugnen på 175°. Kavla ut pajdegen med en kavel till en stor cirkel. Lägg den i en oljad ugnsfast form. Placera fyllningen i mitten av degen och vik upp sidorna runt den, lämna ett litet hål i mitten så att ångan kan komma ut. Pensla degen med olja. Grädda pajen i ugnen i cirka 40 minuter och servera med capresesallad.

Foto: Betina Hastoft

Annons