Skaldjurstoast med krispig sallad
27 aug, 2024
AvLouisa Lorang
Till denna skaldjurstoast väljer du helt enkelt de skaldjur du gillar mest – vi passade på att slå på stort med krabba, kräftstjärtar, räkor och rom!
Annons
Skaldjurstoast med krispig sallad
Krabba, kräftstjärtar, hummer, räkor, olika typer av rom och lax passar utmärkt i denna skaldjurssallad. Använd det du har hemma.
Annons
2 stycken
Du behöver:
Skaldjurssallad:
2 salladslökar
200 g crème fraiche, 38 %
1 tsk dijonsenap
2 msk pressad citron
2 msk hackad dill
75 g rökt lax
100 g havskräftstjärtar
100 g skalade räkor
100 g krabbkött
1 msk romkorn
Salt och peppar
Toast:
2 skivor bröd, gärna surdegsbröd
1 msk smör till stekning
1 gemsallat el annan typ av sallad
1 näve färsk dill
Salt och peppar
½ citron
Gör så här:
- Skaldjurssallad: Skölj och finhacka salladslökarna. Blanda dem med crème fraiche, senap, citronsaft och dill i en skål, och smaka av.
- Strimla laxen och dela kräftstjärtarna i 2–3 bitar. Vänd ner lax, kräftor, räkor, krabbkött och rom i dressingen, salta och peppra.
- Stek brödskivorna i lite smör i en stekpanna. Skölj och slunga salladen, och fördela den över brödskivorna tillsammans med skaldjurssalladen och plockad dill. Salta, peppra och servera direkt med citronklyftor.
Foto: Columbus Leth
Annons