Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Skaldjurstoast med krispig sallad

27 aug, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på skaldjurstoast med krispig sallad
columbus leth
Till denna skaldjurstoast väljer du helt enkelt de skaldjur du gillar mest – vi passade på att slå på stort med krabba, kräftstjärtar, räkor och rom!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.Brand logo
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.

Skaldjurstoast med krispig sallad

Krabba, kräftstjärtar, hummer, räkor, olika typer av rom och lax passar utmärkt i denna skaldjurssallad. Använd det du har hemma.

Unna dig en god skaldjurstoast med krispig sallad
columbus leth
Annons

2 stycken

Du behöver:

Skaldjurssallad:

2 salladslökar
200 g crème fraiche, 38 %
1 tsk dijonsenap
2 msk pressad citron
2 msk hackad dill
75 g rökt lax
100 g havskräftstjärtar
100 g skalade räkor
100 g krabbkött
1 msk romkorn
Salt och peppar

Toast:

2 skivor bröd, gärna surdegsbröd
1 msk smör till stekning
1 gemsallat el annan typ av sallad
1 näve färsk dill
Salt och peppar
½ citron

Gör så här:

  1. Skaldjurssallad: Skölj och finhacka salladslökarna. Blanda dem med crème fraiche, senap, citronsaft och dill i en skål, och smaka av.
  2. Strimla laxen och dela kräftstjärtarna i 2–3 bitar. Vänd ner lax, kräftor, räkor, krabbkött och rom i dressingen, salta och peppra.
  3. Stek brödskivorna i lite smör i en stekpanna. Skölj och slunga salladen, och fördela den över brödskivorna tillsammans med skaldjurssalladen och plockad dill. Salta, peppra och servera direkt med citronklyftor.

Foto: Columbus Leth

Annons