Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Lyxiga ost-och baconpajer – perfekta för buffén

17 mar, 2025
AvLena Söderström
Recept på ost- och baconpajer
Lena Söderström
Dessa minipajer med ost och bacon är som gjorda för att servera på buffébordet. Försvinnande goda!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ännu bättre med Markiz #1 - Fish tacosBrand logo
Ännu bättre med Markiz #1 - Fish tacos

Lyxiga ost-och baconpajer

De krämiga minipajerna smakar bäst varma eller ljumma.

Små ost- och baconpajer är perfekta för buffén
Lena Söderström
Annons

8 små pajer

Tid: 1 timme + tid i ugnen

Du behöver:

3 dl vetemjöl
125 g smör, kylskåpskallt
1 stort ägg, kylskåpskallt
1 tsk äppelcidervinäger

Fyllning:

3 stora ägg
2 dl vispgrädde
100 g riven västerbottensost
50 g riven ost, gratängost
Nymalen svartpeppar
2 skivor bacon

Garnering:

2 msk finhackad gräslök

Gör så här:

  1. Mät upp mjölet och smöret, skuret i tunna skivor, i en bunke. Nyp ihop till en smulig deg. Ringla över uppvispat ägg och vinäger och blanda till en smidig deg. Låt den vila kallt i en plastpåse ca 30 minuter.
  2. Dela degen i 8 delar. Tryck ut i små pajformar, 9–10 cm i diameter, så att degen kommer upp lite på kanterna. Ställ kallt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
  3. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen ca 5 minuter. Ta ut dem och sänk värmen till 200°.
  4. Vispa ihop ägg och grädde. ­Blanda i de båda ostsorterna. Peppra. Fördela fyllningen i pajerna och strö över finhackat bacon.
  5. Grädda minipajerna i nedre delen av ugnen 30–35 minuter, eller tills fyllningen stannat och fått fin färg. Låt dem sedan svalna i minst 30 minuter. Garnera pajerna med gräslök strax före servering.

Foto: Lena Söderström

Annons