Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Smoothieglass­pinne med persika och hallon

23 maj, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på smoothieglass med persika och hallon
Stine Christiansen
Svalkande god smoothieglass som görs på både grekisk yoghurt och vispgrädde, här får pinnarna smak av både persika och hallon. Somrigt värre!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 goda toppings till kladdkakaBrand logo
3 goda toppings till kladdkaka

Smoothieglass­pinne med persika och hallon

Persika och hallon är en utmärkt sommarkombo, här i en krämig och lite nyttigare glass.

Svalka dig med en smoothieglasspinne med persika och hallon
Stine Christiansen
Annons

8 stycken

Du behöver:

Hallonsmoothie-glass:

1 ½ dl grekisk yoghurt
100 g hallon
2 ½ msk socker
½ dl vispgrädde
1 msk pressad citron

Persikasmoothie-glass:

2 mogna persikor
1 ½ dl grekisk yoghurt
2 ½ msk socker
½ dl vispgrädde
1 msk pressad citron

Gör så här:

  1. Hallonsmoothieglass: Mixa samman yoghurt, hallon, socker, grädde och citronsaft till en slät kräm. Smaksätt ev med mer citronsaft – smaken ska vara söt, syrlig och fräsch.
  2. Persikosmoothieglass: Skär persikoköttet i tärningar. Väg gärna så att du har totalt 150 g fruktkött. Mixa samman yoghurt, persika, socker, grädde och citronsaft till en slät kräm. Smaksätt ev med mer citronsaft.
  3. Fördela hallon- och persikoglass i olika lager i glassformar. Ställ in formarna i frysen i minst 8 timmar, och sätt in pinnar efter 1–2 timmar, när de börjar stelna, men ännu inte hunnit bli helt frysta.

Foto: Stine Christiansen

Annons