Smoothieglasspinne med persika och hallon
23 maj, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Svalkande god smoothieglass som görs på både grekisk yoghurt och vispgrädde, här får pinnarna smak av både persika och hallon. Somrigt värre!
Annons
Smoothieglasspinne med persika och hallon
Persika och hallon är en utmärkt sommarkombo, här i en krämig och lite nyttigare glass.
Annons
8 stycken
Du behöver:
Hallonsmoothie-glass:
1 ½ dl grekisk yoghurt
100 g hallon
2 ½ msk socker
½ dl vispgrädde
1 msk pressad citron
Persikasmoothie-glass:
2 mogna persikor
1 ½ dl grekisk yoghurt
2 ½ msk socker
½ dl vispgrädde
1 msk pressad citron
Gör så här:
- Hallonsmoothieglass: Mixa samman yoghurt, hallon, socker, grädde och citronsaft till en slät kräm. Smaksätt ev med mer citronsaft – smaken ska vara söt, syrlig och fräsch.
- Persikosmoothieglass: Skär persikoköttet i tärningar. Väg gärna så att du har totalt 150 g fruktkött. Mixa samman yoghurt, persika, socker, grädde och citronsaft till en slät kräm. Smaksätt ev med mer citronsaft.
- Fördela hallon- och persikoglass i olika lager i glassformar. Ställ in formarna i frysen i minst 8 timmar, och sätt in pinnar efter 1–2 timmar, när de börjar stelna, men ännu inte hunnit bli helt frysta.
Foto: Stine Christiansen
Annons