Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Smördegsbakade äppelskivor med kanel och socker

27 aug, 2024
AvCatarina König
Recept på smördegsbakade äppelskivor med kanel och socker
Catarina König
Äppelskivor med kanel och socker kan aldrig gå fel – särskilt inte när det är inbakad i smördeg. Mums!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bakat och klart #3 – Saftig morotskakaBrand logo
Bakat och klart #3 – Saftig morotskaka

Smördegsbakade äppelskivor med kanel och socker

En busenkel efterrätt som alla älskar!

Smördegsbakade äppelskivor med kanel och socker är en läcker dessert som är enkel att göra
Catarina König
Annons

4 portioner

Du behöver:

2 äpplen
½ dl strösocker
1 tsk kanel
1 rulle smördeg
1 ägg

Tillbehör:

4 kulor vaniljglass

Garnering:

Citronmeliss

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Skala äpplena och skär ut 4 cm tjocka ringar. Stansa ut kärnhuset så att hålet blir ca 2–3 cm i diameter.
  3. Blanda samman socker och kanel på en tallrik.
  4. Skär smördegen i långa remsor, 1 cm breda.
  5. Vänd äppelringarna i kanelsockret och vira sedan smördegen omlott runt äppelringen.
  6. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Vispa upp ett ägg och pensla smördegen. Sätt in i ugnen i ca 15–20 minuter tills smör­degen är bakad och har fått en gyllene färg.
  8. Ta ut, lägg upp på tallrikar och servera med en glasskula. Strö lite kanelsocker över och dekorera med citronmeliss.

Recept och foto: Catarina König

Annons