Smördegsbakade äppelskivor med kanel och socker
27 aug, 2024
AvCatarina König
Äppelskivor med kanel och socker kan aldrig gå fel – särskilt inte när det är inbakad i smördeg. Mums!
Annons
Smördegsbakade äppelskivor med kanel och socker
En busenkel efterrätt som alla älskar!
Annons
4 portioner
Du behöver:
2 äpplen
½ dl strösocker
1 tsk kanel
1 rulle smördeg
1 ägg
Tillbehör:
4 kulor vaniljglass
Garnering:
Citronmeliss
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200º.
- Skala äpplena och skär ut 4 cm tjocka ringar. Stansa ut kärnhuset så att hålet blir ca 2–3 cm i diameter.
- Blanda samman socker och kanel på en tallrik.
- Skär smördegen i långa remsor, 1 cm breda.
- Vänd äppelringarna i kanelsockret och vira sedan smördegen omlott runt äppelringen.
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa upp ett ägg och pensla smördegen. Sätt in i ugnen i ca 15–20 minuter tills smördegen är bakad och har fått en gyllene färg.
- Ta ut, lägg upp på tallrikar och servera med en glasskula. Strö lite kanelsocker över och dekorera med citronmeliss.
Recept och foto: Catarina König
Annons