Smördegsknyten med kyckling och tomat
14 apr, 2023
AvLine Holt Nielsen
I våra små smördegsknyten gömmer sig en liten överraskning i form av härlig ost och kyckling!
Annons
Smördegsknyten med kyckling och tomat
Frasig smördeg gör vem som helst glad. Speciellt när den är fylld med härlig ost och kyckling.
12 stycken
Annons
Du behöver:
1 kycklingbröstfilé
Olivolja till stekning
450 g smördeg
1 1/2 msk dijonsenap
100 g comtéost
150 g emmentaler
16 plommontomater
4 stjälkar färsk rosmarin
Salt och peppar
Gör så här:
- Bryn kycklingbröstet i olja i en stekpanna. Bryn kycklingen på båda sidor på hög värme. Sänk värmen och stek kycklingen i 2–3minuter på varje sida. Kycklingen ska inte vara helt genomstekt.
- Skär kycklingen i tärningar, ca 1 x 1 cm. Sätt ugnen på 200°. Pensla ramekins med olja. Kavla ut smördegen och skär den i rutor som räcker till att tryckas ut i botten och upp på kanterna i formarna.
- Nagga degen med en gaffel och förgrädda skalen i 5 minuter. Pensla smördegsskalen med senap och strö riven comté och riven emmentaler över. Halvera tomaterna och lägg dem ovanpå osten tillsammans med kycklingen. Krydda med rosmarin, salt och peppar. Grädda de fyllda smördegsskalen i ugnen i 10–12 minuter.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Annons