Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Smördegspuffar med smetana och regnbågsrom

14 apr, 2023
AvAnna Wendt
Recept smördegspuffar med smetana och regnbågsrom
Börja festen med små smördegspuffar med smetana och regnbågsrom. Avnjuts gärna med ett glas bubbel till.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Goda pannkakor med spenat och tonfiskröraBrand logo
Goda pannkakor med spenat och tonfiskröra

Smördegspuffar med smetana och regnbågsrom

Smått, gott och smakrikt!

Smördegspuffar med smetana och regnbågsrom passar bra till bubbel

Ca 20 st

Annons

Du behöver:

1/2 rulle smördeg
1 ägg, uppvispat
1 msk vita sesamfrön

Servering:

Ca 1 dl smetana
80 g regnbågsrom
1/2 liten rödlök

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Ta fram smördegen och låt den ligga i rumstemperatur 5–10 minuter så blir den lättare att rulla ut.
  2. Rulla ut smördegen, skär halva och spara resterande till annat. Pensla med uppvispat ägg, strö över sesamfrön och skär i rutor, ca 4 x 4 cm. Lägg rutorna med lite luft emellan på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter eller tills gyllene. Ta ut och låt svalna.
  3. Servering: Toppa smördegspuffarna med en liten klick smetana, löjrom och fin­hackad rödlök.

Foto: Lisa Björner

Annons