Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Minipajer med feta och spenat

06 sep, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på minipajer med feta och spenat
Frasiga minipajer med feta och spenat är ett utmärkt litet snack att duka upp tillsammans med fördrinken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Magisk och oemotståndlig naked red velvet-tårtaBrand logo
Magisk och oemotståndlig naked red velvet-tårta

Minipajer med feta och spenat

Bjud som drinktilltugg eller som förrätt med en grönsallad.

Så gör du minipajer med feta och spenat

10 pajer

Annons

Du behöver:

1 stånd fänkål
50 g färsk spenat
1 msk färsk dill, finhackad
1 tsk olivolja (till stekning)
Salt och peppar
200 g feta- eller salladsost i tärningar
2 ägg
5 ark filodeg
1 tsk rapsolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa och hacka fänkålen fint. Skölj och torka spenaten. Fräs fänkål, spenat och dill i olja i en panna några minuter, tills allt är nästan mjukt. Salta och peppra.
  2. Häll av vätskan från salladsosten. Knäck äggen och vispa dem lätt med en gaffel. Blanda ost och ägg med grönsakerna i pannan och ta från värmen.
  3. Skär filodegsarken i 30 jämnstora rutor (ca 12x12 cm). Lägg arken ovanpå varandra i 3 lager så du får 10 degstaplar. Placera ut degstaplarna i en låg muffinsform och fördela fyllningen i de 10 formarna/bottnarna.
  4. Grädda minipajerna i ugnen i cirka 15 minuter tills de är gyllene. Servera varma, gärna med en blandad grönsallad till.

Foto: Betina Hastoft

Annons