S’mores med marängtopp – söta minicupcakes
S’mores med marängtopp
Så goda att man vill ha ”some more” (s’more)!
12 stycken
Tid: 45 minuter
Du behöver:
125 g smör
100 g (1 1/³ dl) farinsocker
50 g (½ dl) strösocker
2 ägg
225 g (3 ¾ dl) vetemjöl
3 msk kakaopulver
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
50 g mörk choklad, grovhackad
1 dl crème fraiche
1 dl nybryggt kaffe
Chokladkräm:
75 g mjukt smör
250 g (4 ¼ dl) florsocker
10 g (¼ dl) kakaopulver
2 msk mjölk
Garnering och maräng:
2 Mariekex
1 äggvita
50 g (½ dl) strösocker
Steg 1
Sätt ugnen på 225°. Vispa smöret lätt med elvisp. Tillsätt farin och socker. Vispa blandningen i 5 minuter. Tillsätt 1 ägg i taget, vispa ihop blandningen. Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt. Vänd ihop blandningen försiktigt. Vänd ner choklad, crème fraiche och kaffe.
Steg 2
Fördela smeten i muffinsformar och grädda i ugnen i 5 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 175° och grädda vidare i 10-15 minuter.
Steg 3
Chokladkräm: Vispa smör, florsocker, kakao och mjölk till en fluffig smörkräm med elvisp. Fyll en sprits med rund spets med krämen och spritsa ut den på de avsvalnade muffinsarna.
Steg 4
Garnering: Krossa kexen fint och strö smulorna över chokladkrämen.
Steg 5
Vispa äggvitorna till skum med en elvisp. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills äggvitorna är stela.
Steg 6
Häll marängen i en spritspåse med stjärntyll och spritsa en vacker topp på varje cupcake. Bränn av marängen med en gasolbrännare.
Foto: Columbus Leth