Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

S’mores med marängtopp – söta minicupcakes

23 jan, 2025
AvLinn Grubbström
S’mores med marängtopp – som söta mini cupcakes
Columbus Leth
Klassiska s'mores består av grillade marshmallows och choklad mellan två kex. Här gör vi en uppdaterad version med cupcakes, chokladkräm och bränd maräng – hemma istället för ute vid en lägereld!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du god pistageglass utan glassmaskinBrand logo
Så gör du god pistageglass utan glassmaskin

S’mores med marängtopp

Så goda att man vill ha ”some more” (s’more)!

Söta s’mores med marängtopp
Columbus Leth
Annons

12 stycken

Tid: 45 minuter

Du behöver:

125 g smör
100 g (1 1/³ dl) farinsocker
50 g (½ dl) strösocker
2 ägg
225 g (3 ¾ dl) vetemjöl
3 msk kakaopulver
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
50 g mörk choklad, grovhackad
1 dl crème fraiche
1 dl nybryggt kaffe

Chokladkräm:

75 g mjukt smör
250 g (4 ¼ dl) florsocker
10 g (¼ dl) kakaopulver
2 msk mjölk

Garnering och maräng:

2 Mariekex
1 äggvita
50 g (½ dl) strösocker

Steg 1

Steg 1 – gör smeten till cupcakes
Columbus Leth

Sätt ugnen på 225°. Vispa smöret lätt med elvisp. Tillsätt farin och socker. Vispa blandningen i 5 minuter. Tillsätt 1 ägg i taget, vispa ihop blandningen. Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt. Vänd ihop blandningen försiktigt. Vänd ner choklad, crème fraiche och kaffe.

Annons

Steg 2

Steg 2 – fördela smeten i små muffinsformar
Columbus Leth

Fördela smeten i muffinsformar och grädda i ugnen i 5 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 175° och grädda vidare i 10-15 minuter.

Steg 3

Steg 3 – vispa ihop ingredienserna till chokladkrämen
Columbus Leth

Chokladkräm: Vispa smör, florsocker, kakao och mjölk till en fluffig smörkräm med elvisp. Fyll en sprits med rund spets med krämen och spritsa ut den på de avsvalnade muffinsarna.

Annons

Steg 4

Steg 4 – krossa kexen och strö smulorna över chokladkrämen
Columbus Leth

Garnering: Krossa kexen fint och strö smulorna över chokladkrämen.

Steg 5

Steg 5 – vispa äggvitorna till ett skum med elvisp.
Columbus Leth

Vispa äggvitorna till skum med en elvisp. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills äggvitorna är stela.

Annons

Steg 6

Steg 6 – bränn av marängen med en gasolbrännare
Columbus Leth

Häll marängen i en spritspåse med stjärntyll och spritsa en vacker topp på varje cupcake. Bränn av marängen med en gasolbrännare.

Foto: Columbus Leth

Annons