Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Snabb pastasallad med parmaskinka

19 jan, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på snabb pastasallad med parmaskinka
Columbus Leth
När man vill äta enkelt och gott är det perfekt att ha det här enkla receptet nära till hands – en snabb pastasallad med massa grönt och parmaskinka.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångromBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Pastasallad med parmaskinka

En fräsch och mättande sallad där du använder din favoritpasta.

Fixa en snabb pastasallad med mycket grönt och parmaskinka
Columbus Leth
Annons

4 portioner

Tid: 25 minuter

Du behöver:

300 g pasta
200 g skalade edamamebönor från frysen
125 g sockerärtor
1 squash
2 msk olivolja till stekning
Salt
1 kruka färsk basilika
1 kruka färsk persilja

Citrondressing:

1 ½ tsk dijonsenap
1 msk flytande honung
3 msk crème fraiche
2 msk olivolja
Salt och peppar
2 msk citronsaft

Till servering:

50 g fetaost
12 skivor parmaskinka
Bröd

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skölj den i kallt vatten och låt den sedan rinna av ordentligt medan du gör resten av salladen.
  2. Lägg edamamebönorna i en värmetålig skål och häll kokhett vatten över dem. Låt dem stå i 2 minuter tills de tinat. Skölj dem i kallt vatten och låt dem rinna av. Skölj sockerärtorna och dela dem på längden. Skölj squashen och skär den i tunna skivor på längden. Stek squashskivorna i olja i en grill- eller stekpanna på båda sidor till de fått lite färg. Salta. Skölj och grovhacka basilika och persilja. Vänd den lätt avkylda pastan samman med bönor, ärtor, stekt squash och kryddörter i en salladsskål.
  3. Citrondressing: Blanda senap, honung, crème fraiche och olja i en skål. Krydda med salt och peppar. Smaka av dressingen med citronsaft så att den känns fräsch och lätt syrlig.
  4. Servering: Blanda ner lite dressing i pastasalladen och lägg upp den på ett serveringsfat. Toppa salladen med fetaost och servera med ­parmaskinka och ett gott bröd till.

Foto: Columbus Leth

Annons