Snabb pastasallad med parmaskinka
19 jan, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
När man vill äta enkelt och gott är det perfekt att ha det här enkla receptet nära till hands – en snabb pastasallad med massa grönt och parmaskinka.
Annons
Pastasallad med parmaskinka
En fräsch och mättande sallad där du använder din favoritpasta.
Annons
4 portioner
Tid: 25 minuter
Du behöver:
300 g pasta
200 g skalade edamamebönor från frysen
125 g sockerärtor
1 squash
2 msk olivolja till stekning
Salt
1 kruka färsk basilika
1 kruka färsk persilja
Citrondressing:
1 ½ tsk dijonsenap
1 msk flytande honung
3 msk crème fraiche
2 msk olivolja
Salt och peppar
2 msk citronsaft
Till servering:
50 g fetaost
12 skivor parmaskinka
Bröd
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skölj den i kallt vatten och låt den sedan rinna av ordentligt medan du gör resten av salladen.
- Lägg edamamebönorna i en värmetålig skål och häll kokhett vatten över dem. Låt dem stå i 2 minuter tills de tinat. Skölj dem i kallt vatten och låt dem rinna av. Skölj sockerärtorna och dela dem på längden. Skölj squashen och skär den i tunna skivor på längden. Stek squashskivorna i olja i en grill- eller stekpanna på båda sidor till de fått lite färg. Salta. Skölj och grovhacka basilika och persilja. Vänd den lätt avkylda pastan samman med bönor, ärtor, stekt squash och kryddörter i en salladsskål.
- Citrondressing: Blanda senap, honung, crème fraiche och olja i en skål. Krydda med salt och peppar. Smaka av dressingen med citronsaft så att den känns fräsch och lätt syrlig.
- Servering: Blanda ner lite dressing i pastasalladen och lägg upp den på ett serveringsfat. Toppa salladen med fetaost och servera med parmaskinka och ett gott bröd till.
Foto: Columbus Leth
Annons