Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tabbouleh med dillyoghurt

27 aug, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på tabbouleh med dillyoghurt
columbus leth
Den friska tabboulehsalladen serveras här med dillyoghurt och är ett suveränt tillbehör till kött!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Krispig risvåffla på tre olika sättBrand logo
Krispig risvåffla på tre olika sätt

Tabbouleh med dillyoghurt

Den mellanösterninspirerade bulgursalladen är fylld med örter som gör den extra fräsch och smakrik.

Annons

6 portioner

Du behöver:

1 dl citronsaft
1 dl olivolja
2 dl bulgur
5 tomater
6 salladslökar
6 nävar bladpersilja
3 nävar färsk mynta
Salt

Dillyoghurt:

25 g pinjenötter
1 vitlöksklyfta
1 näve färsk dill
3 dl grekisk yoghurt
1 tsk torkad dill
Salt
2 msk olivolja

Till servering:

Blandad grönsallad
Ev chilisås, t ex chuchum el sambal oelek

Gör så här:

  1. Blanda citronsaft och olja i en kastrull.
  2. Tillsätt bulgur och 1 dl kokande vatten, låt koka upp. Täck kastrullen med plastfolie eller ett tättslutande lock och låt dra i cirka 30 minuter tills bulguren har absorberat dressingen och är helt mjuk.
  3. Skölj tomaterna och skär dem i kvartar. Ta bort kärnorna och skär tomatköttet i tärningar.
  4. Skölj och finhacka salladslökarna. Finhacka persilja och mynta, blanda ner båda i bulguren. Smaka av med salt. Servera direkt eller förvara i kylskåpet tills rätten ska serveras.
  5. Dillyoghurt: Rosta pinje­nötterna gyllene i en torr panna i 2–3 minuter.
  6. Skala vitlöken och riv den fint. Hacka dillen. Blanda båda med yoghurten i en skål och smaka av med torkad dill och salt. Servera i en liten skål. Ringla lite olja över och toppa med pinjenötter.
  7. Servering: Servera tabboulehen med dillyoghurt, en skål sallad och eventuellt chilisås.

Foto: Columbus Leth

Annons