Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Snabb prinsesstårta à la Markiz Tainton

08 okt, 2024
AvMarkiz Tainton
Recept på snabb prinsesstårta
Mattias Södermark
Att bjuda på prinsesstårta behöver inte vara varken tidskrävande eller svårt – följ bara Markiz Taintons snabba recept!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bakat och klart #3 – Saftig morotskakaBrand logo
Bakat och klart #3 – Saftig morotskaka

Snabb prinsesstårta

Använd kylskåpskall vispgrädde till prinsess­tårtan, annars blir den inte fluffig och stabil. Om du vill, kan du baka i miniformar för små söta prinsessbakelser som på bilden. Räkna med 30 minuter + 30 minuter i ugn.

Snabb prinsesstårta som minibakelse
Mattias Södermark
Annons

4 portioner

Du behöver:

3 ägg
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:

1 paket vaniljkräm (pulver)
2 dl hallonsylt
5 dl vispgrädde
200 g färdigkavlad marsipan

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 °.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten. Häll smeten i en smord och mjölad form (ca 24 cm i diameter).
  2. Grädda i mitten av ugnen i ca 25–30 minuter tills sockerkakan är genomgräddad och har fått fin färg. Låt sockerkakan svalna helt.
  3. Blanda ihop vaniljkrämen enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Dela sockerkakan horisontellt i tre delar. Placera det understa lagret av sockerkakan på ett tårtfat och bred över ett jämnt lager hallonsylt. Placera det andra lagret av sockerkakan ovanpå hallonsylten. Bred ett jämnt lager vaniljkräm över det andra lagret av sockerkakan. Placera det tredje lagret av av sockerkakan ovanpå vaniljkrämen.
  5. Vispa grädden tills den har fasta toppar. Lägg ett generöst lager av vispad grädde på toppen av tårtan. Täck tårtans sidor med ett tunnare lager grädde. Ställ tårtan i kylskåpet för att stelna en stund.
  6. Kavla ut marsipanen till en rundel stor nog att täcka hela tårtan. Ta ut tårtan ur kylskåpet, lyft försiktigt marsipanlocket och täck tårtan med det.

Foto: Mattias Södermark
Utdrag ur boken Vardagsfavoriter med en twist/LB Förlag

Annons