Snabb prinsesstårta à la Markiz Tainton
08 okt, 2024
AvMarkiz Tainton
Att bjuda på prinsesstårta behöver inte vara varken tidskrävande eller svårt – följ bara Markiz Taintons snabba recept!
Annons
Snabb prinsesstårta
Använd kylskåpskall vispgrädde till prinsesstårtan, annars blir den inte fluffig och stabil. Om du vill, kan du baka i miniformar för små söta prinsessbakelser som på bilden. Räkna med 30 minuter + 30 minuter i ugn.
Annons
4 portioner
Du behöver:
3 ägg
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 paket vaniljkräm (pulver)
2 dl hallonsylt
5 dl vispgrädde
200 g färdigkavlad marsipan
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 °.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten. Häll smeten i en smord och mjölad form (ca 24 cm i diameter).
- Grädda i mitten av ugnen i ca 25–30 minuter tills sockerkakan är genomgräddad och har fått fin färg. Låt sockerkakan svalna helt.
- Blanda ihop vaniljkrämen enligt anvisningarna på förpackningen.
- Dela sockerkakan horisontellt i tre delar. Placera det understa lagret av sockerkakan på ett tårtfat och bred över ett jämnt lager hallonsylt. Placera det andra lagret av sockerkakan ovanpå hallonsylten. Bred ett jämnt lager vaniljkräm över det andra lagret av sockerkakan. Placera det tredje lagret av av sockerkakan ovanpå vaniljkrämen.
- Vispa grädden tills den har fasta toppar. Lägg ett generöst lager av vispad grädde på toppen av tårtan. Täck tårtans sidor med ett tunnare lager grädde. Ställ tårtan i kylskåpet för att stelna en stund.
- Kavla ut marsipanen till en rundel stor nog att täcka hela tårtan. Ta ut tårtan ur kylskåpet, lyft försiktigt marsipanlocket och täck tårtan med det.
Foto: Mattias Södermark
Utdrag ur boken Vardagsfavoriter med en twist/LB Förlag
Annons