Sojanudlar med salladslök, sockerärter och cashewnötter
19 apr, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Säg hej då till klassiska snabbnudlar och ge dessa sojanudlar med salladslök och sockerärter en chans. På 15 minuter har du en mättande middag med mycket smak!
Annons
Sojanudlar med salladslök, sockerärter och cashewnötter
Medan nudlarna kokar, skiva lite grönt och rör ihop en snabb marinad, och vips – så är det middag!
4 portioner
Du behöver:
200 g äggnudlar
1 salladslök
125 g sockerärter
1 ½ msk olivolja, till stekning
Marinad:
1 dl japansk soja
1 dl jordnötssmör
2 msk sesamolja
2 msk risvinsvinäger
1 msk socker
Peppar
Till servering:
1 knippe färsk koriander
50 g rostade cashewnötter
Gör så här:
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen tills de är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Skölj dem med kallt vatten och låt dem rinna av i en sil.
- Rensa salladslöken och skär i tunna strimlor eller ringar. Skölj sockerärterna och skär dem i mindre bitar. Vispa ihop soja, jordnötssmör, sesamolja, vinäger, socker och peppar till en marinad i en skål.
- Hetta upp olja i en wok och fräs purjolök och sockerärter i 2 minuter tills de är lätt gyllene. Tillsätt de kokta nudlarna och sojamarinaden och vänd rätten med en tång eller två gafflar tills marinaden är väl fördelad och rätten genomvarm.
- Skölj och plocka koriander. Hacka cashewnötterna grovt. Servera nudlarna i serveringsskålar och toppa med koriander och cashewnötter. Servera genast.
Foto: Betina Hastoft
Annons