Spaghetti med glöggbolognese
06 okt, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Nästa gång du lagar köttfärssås och spaghetti tillsätter du en skvätt glögg och vips så har du en kryddig glöggbolognese som slår alla andra!
Annons
Spaghetti med glöggbolognese
En liten skvätt glögg gör såsen mustig och kryddig.
4 portioner
Annons
Du behöver:
1 lök
2 morötter
3 stjälkar selleri
1 1/2 msk olivolja för stekning
500 g nötfärs
1 tsk paprikapulver
1 msk herbes de provence
2 msk tomatpuré
1 dl glögg
1 burk krossade tomater
1/2 dl oxbuljong
1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk strösocker
Salt och svartpeppar
Till servering:
400 g färsk pasta
50 g parmesan
1 handfull bladpersilja
Gör så här:
- Skala och hacka löken fint. Skala morötterna och rensa sellerin och skär båda i små tärningar. Värm upp oljan i en gryta och stek lök, morötter och selleri i 2–3 minuter på medelvärme. Tillsätt nötfärsen och bryn den. Tillsätt kryddor, tomatpuré och glögg och låt det koka in. Tillsätt krossade tomater och buljong och låt såsen koka upp. Sänk värmen och låt såsen sjuda under lock i minst 40minuter (gärna upp till 3 timmar om du har tid). Runda av såsen med lite grädde och smaka av med socker, salt och peppar.
- Till servering: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera pastan och såsen i djupa tallrikar och strö över färskriven parmesan. Garnera med persilja.
Foto: Peter Kam
Annons