Spaghetti med kyckling, tomat, oliver och timjan
12 jul, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Vill du testa en ny pasta? Då rekommenderar vi denna spaghetti med kycklingfärs, solmogna tomater, oliver och rikligt med timjan.
Annons
Spaghetti med kyckling, tomat, oliver och timjan
Supergod pasta med kycklingfärs och stora smaker av tomat, oliver och timjan.
4 portioner
Annons
Du behöver:
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 ½ msk olivolja till stekning
500 g kycklingfärs
6 stjälkar färsk timjan
1 msk herbes de Provence
2 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
2 förpackningar tomatkross
1 msk balsamicovinäger
½ tsk strösocker
Salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
350 g spaghetti
75 g blandade oliver
25 g parmesan
Ev färsk timjan
Gör så här:
- Skala och hacka vitlök och lök fint. Stek i olja i en gryta i 2 minuter, tills löken är genomskinlig och glansig. Blanda ner kycklingfärsen, fördela och fräs med löken. Bryn i ca 5 minuter.
- Tillsätt finhackad timjan, herbs de Provence och tomatpuré och stek vidare i 2 minuter. Tillsätt hönsbuljongtärning, hackade tomater, balsamicovinäger och socker och låt såsen koka upp. Sänk värmen till medel och låt småkoka i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av.
- Vänd försiktigt ihop spaghettin och såsen i grytan. Fördela i skålar eller djupa tallrikar. Toppa med oliver, färskriven parmesan och gärna extra timjan. Servera genast.
Foto: Line Falck, Society of lifestyle
Annons