Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sparris med lax och balsamicodressing

24 maj, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på sparris med lax och balsamicodressing
Columbus Leth
Sparris med lax och balsamicodressing är rena, klassiska smaker som gifter sig tillsammans. Mycket mer än så behövs inte!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångromBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Sparris med lax och balsamicodressing

Packa lax och sparris för sig och lägg ihop på plats. Förvara såsen i burk och ringla över.

Enkelt men ack så gott med sparris, lax och balsamicodressing
Columbus Leth
Annons

4 portioner

Du behöver:

1 bunt vit sparris, ca 400 g
1 bunt grön sparris, ca 400 g
Salt
1 msk smör

Balsamicodressing:

1 msk brun farin
2 msk dijonsenap
½ dl balsamvinäger
½ msk olivolja
2 msk färsk dill

Till servering:

250 g kallrökt lax i skivor
2 nävar färsk basilika
Salt och peppar
1 citron
Grovt bröd

Gör så här:

  1. Skär av och släng bort den grova nederänden av sparrisen. Skala den vita sparrisen. Ge sparrisen ett snabbt uppkok i en vid panna med 1–2 cm saltat vatten och smör i. Koka ev sparrisarna var för sig, då den gröna ska koka ½–1 minut och den vita lite längre, beroende på tjocklek.
  2. Smält ihop brun farin, senap och vinäger i en kastrull. Vispa ner oljan och rör ihop dressingen med finhackad dill. Häll upp såsen i en flaska så är den lätt att ta med.
  3. Lägg upp ljummen och avrunnen sparris på ett fat. Toppa med lax, basilikablad, salt och peppar och servera med balsamicodressing, citronklyftor och bröd.

Foto: Columbus Leth

Annons