Sparris med lax och balsamicodressing
24 maj, 2024
AvLouisa Lorang
Sparris med lax och balsamicodressing är rena, klassiska smaker som gifter sig tillsammans. Mycket mer än så behövs inte!
Annons
Sparris med lax och balsamicodressing
Packa lax och sparris för sig och lägg ihop på plats. Förvara såsen i burk och ringla över.
Annons
4 portioner
Du behöver:
1 bunt vit sparris, ca 400 g
1 bunt grön sparris, ca 400 g
Salt
1 msk smör
Balsamicodressing:
1 msk brun farin
2 msk dijonsenap
½ dl balsamvinäger
½ msk olivolja
2 msk färsk dill
Till servering:
250 g kallrökt lax i skivor
2 nävar färsk basilika
Salt och peppar
1 citron
Grovt bröd
Gör så här:
- Skär av och släng bort den grova nederänden av sparrisen. Skala den vita sparrisen. Ge sparrisen ett snabbt uppkok i en vid panna med 1–2 cm saltat vatten och smör i. Koka ev sparrisarna var för sig, då den gröna ska koka ½–1 minut och den vita lite längre, beroende på tjocklek.
- Smält ihop brun farin, senap och vinäger i en kastrull. Vispa ner oljan och rör ihop dressingen med finhackad dill. Häll upp såsen i en flaska så är den lätt att ta med.
- Lägg upp ljummen och avrunnen sparris på ett fat. Toppa med lax, basilikablad, salt och peppar och servera med balsamicodressing, citronklyftor och bröd.
Foto: Columbus Leth
Annons