Sparris på tre sätt – 3 recept du måste testa
Sparrisen, en mångsidig och delikat grönsak, har länge varit en favorit i kök världen över. Den gröna sparrisen är den vanligaste sorten och anses ofta vara den mest smakrika. Den går som bekant fint ihop med krämiga ägg och varför inte toppa det med salsa verde? Den smakkombination är magisk! I brist på tid så slänger du på en kvart ihop blancherad sparris med parmaskinka och färsk basilika. Lyx på nolltid!
Den vita sparrisen å andra sidan odlas under jorden för att förhindra att den exponeras för solljus, vilket ger den sin karakteristiska vita färg och mildare smak. Den serverar vi med en lyxig ostronmajonnäs som verkligen låter den vita sparrisen skina!
BLANCHERAD SPARRIS MED PARMASKINKA
En fantastisk försommarlunch, som tar en kvart att laga och smakar som en miljon.
Recept på blancherad sparris>>
VIT SPARRIS MED OSTRONMAJONNÄS
Den feta, fylliga majonnäsen har en liten smak av hav. Läckert till sparris och bröd.
Recept på vit sparris med ostronmajonnäs>>
SPARRIS MED KRÄMIGA ÄGG OCH SALSA VERDE
Krämiga ägg, sparris och salsa verde i en oslagbar kombination!