Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sparris på tre sätt – 3 recept du måste testa

15 apr, 2024
AvRedaktionen ELLE
Sparris på tre sätt – 3 recept du måste testa
Vit eller grön gör detsamma – inget smakar försommar som sparris. Här i tre extra lyxiga utföranden!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #5 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffelBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #5 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffel

Sparrisen, en mångsidig och delikat grönsak, har länge varit en favorit i kök världen över. Den gröna sparrisen är den vanligaste sorten och anses ofta vara den mest smakrika. Den går som bekant fint ihop med krämiga ägg och varför inte toppa det med salsa verde? Den smakkombination är magisk! I brist på tid så slänger du på en kvart ihop blancherad sparris med parmaskinka och färsk basilika. Lyx på nolltid!

Den vita sparrisen å andra sidan odlas under jorden för att förhindra att den exponeras för solljus, vilket ger den sin karakteristiska vita färg och mildare smak. Den serverar vi med en lyxig ostronmajonnäs som verkligen låter den vita sparrisen skina!

Annons

BLANCHERAD SPARRIS MED PARMASKINKA

Blanchera sparris och servera med parmaskinka och färsk basilika
Columbus Leth

En fantastisk försommarlunch, som tar en kvart att laga och smakar som en miljon.

Recept på blancherad sparris>>

VIT SPARRIS MED OSTRONMAJONNÄS

Lyft den vita sparrisen med en lyxig ostronmajonnäs
Columbus Leth

Den feta, fylliga majonnäsen har en liten smak av hav. Läckert till sparris och bröd.

Annons

Recept på vit sparris med ostronmajonnäs>>

SPARRIS MED KRÄMIGA ÄGG OCH SALSA VERDE

Sparris med krämiga ägg och salsa verde är en svårslagen kombo
Columbus Leth

Krämiga ägg, sparris och salsa verde i en oslagbar kombination!

Recept på sparris med krämiga ägg>>

Annons