Snabb sparrisfrittata med getost
23 mar, 2025
När fantasi och ork tryter är en frittata lätt att svänga ihop! När sparrisen är i säsong är den givetvis ett solklart val till fyllningen, gärna tillsammans med smakkompisen getost.
Annons
Sparrisfrittata med getost
Äntligen får vi frossa i sparris! Den här frittatan är lika god varm som ljummen. Servera gärna med en fräsch sallad.
Annons
4 portioner
Tid: 25 minuter
Du behöver:
500 g gröna sparrisar
12 ägg
2 tsk dijonsenap
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
2 msk färsk oregano, hackad
75 g parmesan
100 g getost
Salt och peppar
Till servering:
1 näve färsk oregano
Blandad grön sallad
Bröd
Gör så här:
- Sätt ugnen på 220°.
- Bryt av och släng den nedersta, träiga delen på sparrisen. Lägg sparrisen i en skål och häll över kokande, lättsaltat vatten. Låt stå i 3–4 minuter och sedan rinna av ordentligt.
- Vispa äggen i en skål. Tillsätt senap, crème fraiche och mjölk. Rör i oregano. Finriv parmesanosten och blanda ner den i äggsmeten tillsammans med bitar av getost. Smaka av med salt och peppar och vänd i de avrunna sparrisarna.
- Häll blandningen i en en pajform, 32 cm i diameter. Ställ in frittatan i ugnen i ca 25 minuter tills den är gyllene och genomgräddad. Servera frittatan med färsk oregano, en skål blandad sallad och ett gott bröd.
Foto: Columbus Leth
Annons