Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Snabb sparrisfrittata med getost

23 mar, 2025
Recept på sparrisfrittata med getost
columbus leth
När fantasi och ork tryter är en frittata lätt att svänga ihop! När sparrisen är i säsong är den givetvis ett solklart val till fyllningen, gärna tillsammans med smakkompisen getost.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kaprisBrand logo
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

Sparrisfrittata med getost

Äntligen får vi frossa i sparris! Den här frittatan är lika god varm som ljummen. Servera gärna med en fräsch sallad.

Så gör du sparrisfrittata med getost
columbus leth
Annons

4 portioner

Tid: 25 minuter

Du behöver:

500 g gröna sparrisar
12 ägg
2 tsk dijonsenap
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
2 msk färsk oregano, hackad
75 g parmesan
100 g getost
Salt och peppar

Till servering:

1 näve färsk oregano
Blandad grön sallad
Bröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Bryt av och släng den nedersta, träiga delen på sparrisen. Lägg sparrisen i en skål och häll över kokande, lättsaltat vatten. Låt stå i 3–4 minuter och sedan rinna av ordentligt.
  3. Vispa äggen i en skål. Tillsätt senap, crème fraiche och mjölk. Rör i oregano. Finriv parmesanosten och blanda ner den i äggsmeten tillsammans med bitar av getost. Smaka av med salt och peppar och vänd i de avrunna sparrisarna.
  4. Häll blandningen i en en pajform, 32 cm i diameter. Ställ in frittatan i ugnen i ca 25 minuter tills den är gyllene och genomgräddad. Servera frittatan med färsk oregano, en skål blandad sallad och ett gott bröd.

Foto: Columbus Leth

Annons