Sparris med krämiga ägg och salsa verde
12 apr, 2024
AvLouisa Lorang
Sparris och krämiga ägg är goda smakkompisar som här stiftar bekantskap med salsa verde i en drömmig kombination.
Annons
Sparris med krämiga ägg och salsa verde
Krämiga ägg – så smarrigt till sparris.
Annons
4 portioner
Du behöver:
4 ägg
Salt
500 g grön eller vit sparris
1 msk smör
Salsa verde:
2 salladslökar
2 nävar slätbladig persilja
1 näve färsk basilka
1 näve färsk mynta
1 vitlöksklyfta
2 sardeller
2 msk kapris
2 tsk dijonsenap
1 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
Salt och peppar
Gör så här:
- Koka äggen lite längre än löskokt i saltat vatten. Skölj i kallt vatten och låt kallna helt. Skala och halvera äggen. Bryt av den nedersta, träiga delen av sparrisen och släng bort. Koka sparrisen ½ minut i 1 cm kokande saltat vatten med en smörklick i. Häll av vattnet.
- Skölj salladslökarna och skär av rot- och toppände. Lägg i en blender tillsammans med kryddörterna (inklusive mjuka stjälkar), skalad vitlök, sardeller och kapris och kör till en jämn konsistens. Tillsätt dijonsenap, olja och vinäger och kör igen. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp sparrisen på ett fat, toppa med salsa verde och ägg och servera genast.
Foto: Columbus Leth
Annons