Lyxig sparrisomelett med bacon
12 jul, 2022
AvLouisa Lorang
Du kanske tänker att omelett är för frukost men ack så fel du har! Här har du en mättande sparrisomelett med bacon och parmesan – funkar toppen till middag!
Annons
Lyxig sparrisomelett med bacon
En matig omelett är den perfekta middagen och sparris är dess perfekta partner!
4 portioner
Annons
Du behöver:
8 ägg
½ dl mjölk
Salt och peppar
Fyllning:
2 knippen grön sparris
200 g tärnat bacon
Salt
Till servering:
75 g parmesanost
½ kruka färsk basilika
½ kruka bredbladig persilja
Blandad grönsallad
Rågbröd
Smör
Gör så här:
- Bryt av den nedre, träiga delen av sparrisen. Koka sparrisen i 2–3 minuter i en kastrull med lättsaltat vatten. Stek baconet knaprigt i en stor panna och låt rinna av på hushållspapper.
- Vispa ihop äggen med lite mjölk, salt och peppar. Smält smör i pannan (eller använd baconfett), häll i äggsmeten och tillaga på medelvärme 3–4 minuter. Lägg den kokta sparrisen ovanpå, sänk värmen och grädda omeletten färdig under lock i cirka 5 minuter, tills den nätt och jämnt stelnat.
- Riv parmesanost över den öppna omeletten och toppa med bacon och färska hackade örter. Servera med sallad, rågbröd och smör.
Foto: Columbus Leth
Annons