Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Lyxig sparrisomelett med bacon

12 jul, 2022
AvLouisa Lorang
Recept på sparrisomelett med bacon
Du kanske tänker att omelett är för frukost men ack så fel du har! Här har du en mättande sparrisomelett med bacon och parmesan – funkar toppen till middag!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
4 tips för en lyxig brunch hemmaBrand logo
4 tips för en lyxig brunch hemma

Lyxig sparrisomelett med bacon

En matig omelett är den perfekta middagen och sparris är dess perfekta partner!

Så gör du en sparrisomelett med bacon

4 portioner

Annons

Du behöver:

8 ägg
½ dl mjölk
Salt och peppar

Fyllning:

2 knippen grön sparris
200 g tärnat bacon
Salt

Till servering:

75 g parmesanost
½ kruka färsk basilika
½ kruka bredbladig persilja
Blandad grönsallad
Rågbröd
Smör

Gör så här:

  1. Bryt av den nedre, träiga delen av sparrisen. Koka sparrisen i 2–3 minuter i en kastrull med lättsaltat vatten. Stek baconet knaprigt i en stor panna och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Vispa ihop äggen med lite mjölk, salt och peppar. Smält smör i pannan (eller använd baconfett), häll i äggsmeten och tillaga på medelvärme 3–4 minuter. Lägg den kokta sparrisen ovanpå, sänk värmen och grädda omeletten färdig under lock i cirka 5 minuter, tills den nätt och jämnt stelnat.
  3. Riv parmesanost över den öppna omeletten och toppa med bacon och färska hackade örter. Servera med sallad, rågbröd och smör.

Foto: Columbus Leth

Annons