Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krämig sparrispasta med citron

26 maj, 2023
AvCatarina König
Recept på krämig sparrispasta med citron
Catarina Königs krämiga sparrispasta är en rätt som osar lyx men med få, enkla ingredienser.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så lyckas du med din aioliBrand logo
Så lyckas du med din aioli

Krämig sparrispasta med citron

Få ingredienser, men maxade smaker!

Så gör du Catarina Königs krämiga sparrispasta med citron

4 portioner

Annons

Du behöver:

400 g linguine
1 bananschalottenlök
½ msk kycklingfond
4 dl vispgrädde
½ citron, skal + lite saft
Salt och peppar
150 g grön sparris
Smör till stekning
½ dl pastavatten

Garnering:

Sparrisknoppar
Riven parmesanost
Färsk basilika

Gör så här:

  1. Koka pastan i saltat vatten. Vattnet skall vara salt som känslan av en kallsup i havet.
  2. Finhacka löken och fräs den mjuk och glansig i en klick smör på medelhög värme. Tillsätt kycklingfond och hälften av grädden, låt reducera ihop till en krämig sås och tillsätt resterande grädde vartefter den kokar in och tjocknar, vänd till sist i citronskal och några droppar citronsaft för att öka syran. Salta och peppra efter smak.
  3. Skär sparrisen i bitar och fräs hastigt i en stekpanna med en klick smör, salta lätt. Rör i lite pastavatten i såsen och blanda sedan med den avhällda pastan och hälften av sparrisen.
  4. Lägg upp på tallrikar och dekorera med sparrisk, riven parmesan och färsk basilika.

Foto: Catarina König

Annons