Vårminestrone med pärlkorn
23 mar, 2025
Satsa på en vårig variant av minestrone, här med sparris och ärtor. Toppa med riven parmesan och chiliflakes tillsammans med ditt favoritbröd.
Annons
Vårminestrone med pärlkorn
Det finns lika många recept på minestrone som det finns byar i Italien! Här är vår våriga variant.
Annons
4 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
200 g pärlkorn
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja för stekning
250 g grön sparris
1 näve färsk timjan, hackad
1 ½ liter varm grönsaksbuljong
200 g frysta ärtor
Salt och peppar
3 msk olivolja
Till servering:
100 g parmesan eller pecorino
½ tsk torkade chiliflakes
1 näve färsk timjan
Bröd
Gör så här:
- Skölj pärlkornen och koka dem mjuka i osaltat vatten 15–20 minuter. Låt dem rinna av, salta.
- Finhacka löken och vitlöken. Fräs dem i olja i en gryta eller kastrull ett par minuter utan att de får färg.
- Bryt av och släng den nedersta, träiga delen på sparrisen. Skiva sparrisen och lägg den i grytan tillsammans med timjan. Låt det fräsa kort. Häll i buljongen och koka upp. Tillsätt ärtorna och korngrynen, låt koka upp igen. Smaka av med salt, nymalen peppar och olja.
- Servering: Häll upp soppan i djupa tallrikar. Toppa med grovriven parmesan, chiliflakes och plockad timjan. Servera med bröd.
Foto: Columbus Leth
Annons