Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Vårminestrone med pärlkorn

23 mar, 2025
Recept på vårminestrone med pärlkorn
columbus leth
Satsa på en vårig variant av minestrone, här med sparris och ärtor. Toppa med riven parmesan och chiliflakes tillsammans med ditt favoritbröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Mer för mindre: Mustig soppa med naanbrödBrand logo
Mer för mindre: Mustig soppa med naanbröd

Vårminestrone med pärlkorn

Det finns lika många recept på minestrone som det finns byar i Italien! Här är vår våriga variant.

Vårminestrone med pärlkorn
columbus leth
Annons

4 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

200 g pärlkorn
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja för stekning
250 g grön sparris
1 näve färsk timjan, hackad
1 ½ liter varm grönsaksbuljong
200 g frysta ärtor
Salt och peppar
3 msk olivolja

Till servering:

100 g parmesan eller pecorino
½ tsk torkade chiliflakes
1 näve färsk timjan
Bröd

Gör så här:

  1. Skölj pärlkornen och koka dem mjuka i osaltat vatten 15–20 minuter. Låt dem rinna av, salta.
  2. Finhacka löken och vitlöken. Fräs dem i olja i en gryta eller kastrull ett par minuter utan att de får färg.
  3. Bryt av och släng den nedersta, träiga delen på sparrisen. Skiva sparrisen och lägg den i grytan tillsammans med timjan. Låt det fräsa kort. Häll i buljongen och koka upp. Tillsätt ärtorna och korngrynen, låt koka upp igen. Smaka av med salt, nymalen peppar och olja.
  4. Servering: Häll upp soppan i djupa tallrikar. Toppa med grov­riven parmesan, chiliflakes och plockad timjan. Servera med bröd.

Foto: Columbus Leth

Annons