Spenatfalafel med rabarbersallad och jordnötsdressing
12 jul, 2022
AvLine Holt Nielsen
Gör din egen gröna spenatfalafel och ät tillsammans med en frisk rabarbersallad som toppas med jordnötsdressing. En god och fräsch måltid!
Annons
Spenatfalafel med rabarbersallad och jordnötsdressing
Grönt, salt, syrligt gott!
4 portioner
Annons
Du behöver:
400 g kikärter på burk
250 g färsk spenat
1 schalottenlök
3 vitlöksklyftor
1 ägg
4 msk olivolja
Peppar
Smör och olivolja till stekning
Rabarbersallad:
3 stjälkar rabarber
2 ½ cm färsk ingefära
2 msk socker
3 salladslökar
1 knippe grön sparris, lätt kokt
75 g machesallat
Dressing:
4 msk jordnötssmör
1 tsk soja
½ lime (saften)
1½ msk crème fraiche
1 msk vatten
Gör så här:
- Häll av spadet från kikärterna och mixa dem tillsammans med spenat, lök, vitlök, ägg och olja och lite peppar. Justera vid behov konsistensen med lite vetemjöl eller vatten, tills du har en tjock smet som går att forma till bollar. Stek dem i smör och olja i en panna.
- Skär rabarbern i skivor och blanda med riven ingefära och socker. Låt vila i 1 timme, vänd runt några gånger under tiden.
- Skär salladslök i tunna ringar och sparris i bitar. Lägg sallat på ett fat. Vänd ihop rabarber, lök och sparris och lägg ovanpå.
- Vispa ihop jordnötssmör, soja, limesaft, crème fraiche och vatten till en jämn konsistens. Ringla dressingen över salladen och servera med falafel och bröd.
Foto: Betina Hastoft
Annons