Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Spenatravioli med gorgonzola och brynt smör

23 feb, 2024
AvSilvia Palma
Recept på spenatravioli med gorgonzola och brynt smör
PALMA SILVIA
Grönt och gott – det är vad den här spenatraviolin med brynt smör är! Serveras gärna med en generös bit gorgonzola!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #5 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffelBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #5 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffel

Spenatravioli med gorgonzola och brynt smör

Knallgrön och vårfräsch – en riktig favorit!

Annons

4 portioner

Du behöver:

250 g spenat
8 ¼ dl (500 g) vetemjöl, gärna tipo 00
5 ägg
1 msk extra virgin olivolja

Fyllning:

1 hackad lök
2 msk olivolja
150 g ricotta
100 g gorgonzolaost
100 g riven parmesan
50 g valnötter
1 krm riven muskot
Salt och nymalen svartpeppar

Sås:

200 g smör
Valnötter

Till servering:

Böngroddar
Färska, kokta ärter
100 g gorgonzola
Hackade valnötter

Gör så här:

  1. Koka spenaten, låt den rinna av och mixa med stavmixer. Häll upp mjölet i en stor vid skål, gör en grop i mitten, tillsätt ägg, spenat och olivoljan däri. Vispa ihop ägg, spenat och olja med en gaffel. Tillsätt mjölet från kanterna, lite i taget. Rör om tills det är väl blandat. Knåda tills du får en smidig och elastisk deg.
  2. Forma degen till en boll. Pudra över lite mjöl, slå in i plastfolie. Låt vila i kylen ca 30 min. Kavla ut degen med kavel (eller pastamaskin) till 2 – 3 mm tjocklek. Skär två ark, 10 cm breda och 2 mm tjocka.
  3. Fyllningen: Stek löken. Blanda ihop alla ostar med löken och hackade valnötter med gaffel i en skål. Krydda med salt, peppar och en nypa muskot. Placera ut fyllningen i portioner på det ena pastaarket och täck sedan med det andra. Tryck till runt varje fyllning och skär ut fyrkanter med hjälp av en ravioli-skärare eller kniv.
  4. Sås: Värm smöret i kastrull, rör om tills det är brynt och börjar dofta nötigt, och sila det.
  5. Koka raviolin i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Lägg upp på tallrik, servera med valnötter, böngroddar, ärter och några skivor gorgonzola. Ringla över brynt smör och servera.

Foto: Silvia Palma

Annons