Pasta carbonara med miso
06 sep, 2022
AvLouisa Lorang
Tillsätt lite miso i din pasta carbonara – det ger den ett extra djup och smak. Det blir riktigt, riktigt gott!
Annons
Pasta carbonara med miso
Med en liten klick miso i din carbonara får den ett extra djup och smak. Att använda både parmesan och pecorino ger också extra umami till rätten.
4 portioner
Annons
Du behöver:
400 g torkad spagetti
Salt
200 g pancetta
1 msk olivolja, till stekning
150 g parmesan
100 g pecorino
4 ägg
2 msk vit misopasta
Salt och peppar
Gör så här:
- Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och spara lite av pastavattnet till såsen.
- Skär pancettan i små tärningar och stek dem gyllene i lite olja i en stor het panna. Riv parmesan och pecorinoost, och vispa båda tillsammans med äggen i en skål tillsammans med miso. Vispa ner ½–1 dl kokande vatten i äggmassan, lite i taget.
- Vänd pastan med pancettan i den heta pannan. Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggsmeten under omrörning så att den inte stelnar. Krydda med lite salt och ordentligt med peppar.
Foto: Columbus Leth, Peter Kam
Annons