Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pasta carbonara med miso

06 sep, 2022
AvLouisa Lorang
Recept på pasta carbonara med miso
Tillsätt lite miso i din pasta carbonara – det ger den ett extra djup och smak. Det blir riktigt, riktigt gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspastaBrand logo
Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

Pasta carbonara med miso

Med en liten klick miso i din carbonara får den ett extra djup och smak. Att använda både parmesan och pecorino ger också extra umami till rätten.

Så gör du pasta carbonara med miso

4 portioner

Annons

Du behöver:

400 g torkad spagetti
Salt
200 g pancetta
1 msk olivolja, till stekning
150 g parmesan
100 g pecorino
4 ägg
2 msk vit misopasta
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och spara lite av pastavattnet till såsen.
  2. Skär pancettan i små tärningar och stek dem gyllene i lite olja i en stor het panna. Riv parmesan och pecorinoost, och vispa båda tillsammans med äggen i en skål tillsammans med miso. Vispa ner ½–1 dl kokande vatten i äggmassan, lite i taget.
  3. Vänd pastan med pancettan i den heta pannan. Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggsmeten under omrörning så att den inte stelnar. Krydda med lite salt och ordentligt med peppar.

Foto: Columbus Leth, Peter Kam

Annons